Hyundai Accent: P0131 code en stotterende motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4ED, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Hallo forumers, sinds een paar maanden heb ik last van een stotterende motor bij 2500 en bij 4000 toeren met de airco aan. Als ik deze uitzet heb ik hier geen last van. De auto heeft 12000km geleden een beurt gehad. Sinds vandaag gaat ook het motormanagement lampje branden en nadat ik deze had uitgelezen gaf hij de P0131 foutcode aan. Dit zou duiden op een probleem bij de lambdasonde. Zouden deze 2 met elkaar in verband staan of moet ik de stotterende motor ergens anders bij zoeken? Heb de code nu gereset en het lampje is uit. Graag jullie bevindingen
Bvd Ron Akkernabs

Ronakkermans

Geplaatst door Ronakkermans (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Lambdasonde fout en het stotteren hebben denk ik wel met elkaar te maken.
Mogelijk is de sonde niet defect maar is deze het gevolg van het stotteren.
De melding is dat het signaal te laag is. Mogelijk omdat het mengsel te arm is.

Doorrijden met een stotterende motor kan dure gevolgschades tot gevolg hebben, zoals een defecte kat of een verbrande klep.

Je kunt zelf uitlezen? Kun je ook live data uitlezen?
Wat zijn de waardes van de fuel trims bij stationair, op toeren en rijdend in het probleem gebied.
Niet 1 x kijken, maar tgedurende een 10 tot 15 seconden kijken wat de uiterste waardes zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.