Hyundai Getz: uitbouwen dynamo

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1100

ik wil de dynamo uitbouwen van Getz 1100 bj 1995 maar kom er lastig bij zo te zien. Van bovenaf kan ik alleen bij de eerste (stelbout spanner) komen. Kan iemand wat info geven wat er allemaal los moet (spruitstuk er soms af??) of dat het van onderaf moet lukken? Alvast bedankt.

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Het is een flink gepruts maar hij kan er af zonder het spruitstuk te verwijderen.
Zelf voor monteur spelen geeft soms erg veel voldoening/waardering als het zelf lukt , goed kijken , en inderdaad soms van boven en van onderen af sleutelen.
Juiste gereedschap is natuurlijk een vereiste.

hoogfrequent (0), 5 jaar geleden

@Kaleido1, bedankt voor reply. Ik wacht nog even met uitbouwen. Reden hiervoor was dat ik de laadspanning van 14,0V als te laag beoordeelde. en uitging van 14,4V. Datwas vroeger tenminste de enige juiste waarde. Bij een speciaal revisiebedrijf dynamo's wist men mij te vertellen dat tegenwoordig tussen de 14,0 en 15,0 gebruikelijke waarden zijn. Ook dat het motormanagement vaak ook nog ingrijpt en dus niet de spanningsregelaar alleen het voor het zeggen heeft. Bij googlen op autonderdelen_spanningsregelaar kom ik overigens voor Hyundai vreemd genoeg verschillende waarden tegen als 14,0 / 14,2 / 14,3 Volt en dat voor hetzelfde type. Voorlopig doe ik dan oom maar even niets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.