Hyundai H200: Nieuwe brandstofpomp h200

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4BF-E, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 59

Beste,
Mijn trouwe hobbelbus staat nu al een tijd bij de hyundai garage omdat hij inhield bij accelereren en daarna een dieselwolk uitblies (snelweg ging prima).
De garage heeft de volgende onderdelen bekeken:
-turbo
-nieuw brandstoffilter
-tank leeggehaald en nieuwe diesel getankt
-kleppen gesteld
-distributieriem (timing)

Al deze bovengenoemde onderdelen vertoonde geen gebreken dus daar kon het niet aan liggen.

Ze kwamen uiteindelijk uit bij een niet goed functionerende brandstofpomp. Die zou moeten worden vervangen/ gereviseerd en dat zou +/- 1500 euro gaan kosten (1000 euro pomp en 500 arbeid. Prijs was exclusief het zoeken naar de oorzaak). Ik heb nu een nieuwe pomp gevonden voor 250 euro dus dat scheelt nogal! Identiek aan de mijn bus, alleen de het artikelnummer is met 2 getallen verschillend (mijn bus 3310542620 en de pomp die ik heb gevonden 3310542600).
Nou heb ik heel veel onderzoek gedaan en het enige wat ik heb gevonden zijn dat een klein aantal waardes andere zijn (hij is blijkbaar voor het model met iets van 90pk).
Nou mijn vraag:

Kan het kwaad om deze pomp te monteren, of kan het zo zijn dat dit prima werkt en dat misschien de bus zelfs iets krachtiger wordt?

Hoop dat iemand iets weet want ik heb er helaas te weinig verstand van...

Tombalh200

Geplaatst door Tombalh200 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gerard0123 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo Tombalh200,

Ik weet niet of u inmiddels een oplossing heeft, ik zou niet adviseren een ander type brandstof pomp te monteren.

Het gevolg kan zijn dat er motorstoringen ontstaan door verkeerde brandstof druk.
Er kunnen mogelijk ook mechanische defecten ontstaan.

Mvg
Gerard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.