Hyundai H-1 H200 DC 2.5 CRDI: ruitenwisser en blower probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4CB, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Ik heb een aantal probleempjes mijn mijn h200.
de ruitenwissers doen het niet goed. Alleen op de hoogste stand doet hij het goed. de rest hapert en doet hij het soms wel en soms niet. Ligt dit aan de relay? of zou dan de hoogste stand het ook niet doen? Welke relay is het?
Daarnaast doet mijn blower binnen in de auto het niet in de hoogste stand. de andere standen doen het allemaal wel, echter de hoogste stand niet. Wat kan daar de oorzaak van zijn? De relais die rechts onder bij de blower hangt?

ebaikema

Geplaatst door ebaikema (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 5 jaar geleden

Dat van de blower zal de schakelaar zijn die defect is, hetgeen jij de relais noemt zijn eigenlijk de weerstanden die 1,2 en 3 van de standen bedient. Aangezien deze wel werken is deze niet defect en is de motor van de blazer ook ok. Dan schiet er maar de schakelaar zelf over (of slecht contact aan de stekker van de schakelaar).

Voor de ruitewissers zal je moeten meten met een voltmeter aan de motor zelf. Er zal een rechtstreekse 12 volt toekomen, een draad zal 12 volt krijgen op de eerste stand, en nog een andere op de 2de stand (die wel werkt bij jou). De zwarte zal de massa zijn van de motor. Waarschijnlijjk zal het de motor zelf zijn die defect is.

Groeten Wim

ebaikema (0), 5 jaar geleden

Ik ga de ruitenwisser motor vervangen om te kijken wat dat doet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.