Hyundai H-1 H200 DC 2.5 TDI: startprobleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4BH, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 74

Ik heb een Hyundai H200 2.5TD uit 2003 en sinds 2 jaar een probleem wat nu sterker terug begint te komen waarvoor het al een paar keer zonder succes naar de garage is geweest.
Ik tankte 2 jaar geleden een keer benzine per ongeluk in plaats van diesel.
Ik heb de tank toen bijna helemaal geleegd gelukkig en gevuld met diesel voordat ik hem starten.
Waar ik opeens vrij snel ( na een paar weken ) last van kreeg is dat de bus behoorlijk last had van doorstarten.
( Geen idee of hier een verband in is )
Ik moest vaak meerdere keren voor gloeien om de motor te laten starten. Dit was in de zomer.
Toen het winter was starten de motor beter, vaak na 1 keer gloeien, maar als de motor warm was na een kort ritje moest ik toch altijd weer 2x voor gloeien. Toen na de winter toen het warmer begon te worden kwam het probleem terug en naar maten het warmer werd moest ik vaker voor gloeien ( 4 a 5 keer ) anders starten de motor gewoon helemaal niet, dan blijft ie maar doorstarten.
Ik ben toen naar 2 garages geweest in 2 maanden tijd maar konden niets vinden, doorgemeten etc en zelfs de Hyundai dealer kon niets vinden. De bus start meestal wel in 1 a 2 seconden als de motor helemaal afgekoeld is en het gloeilampje dus langer brand ( in de ochtend bijvoorbeeld). Maar nu rond deze is het een hele klus om hem te starten en 6x voor gloeien is geen uitzondering en de startmotor toeren variëren soms van gewoon naar iets langzamer. Soms lijkt het ook wel als de auto iets schuiner of schever staat dat het dan ook moeilijker gaat !
Wie kan mij een tip geven waar het aan zou kunnen liggen want dit is natuurlijk zwaar irritant ?

hollie1979

Geplaatst door hollie1979 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.