Jaguar S-Type: motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hi forum, mijn Jaguar start, loopt prima, maar schokt tijdens het rijden bijvoorbeeld 100km/h
Stationair wil hij ook weleens op 4 of 5 cilinders lopen, maar soms is het weg.
Volgens de Jaguar dealer kan het 1 of 2 bobines zijn die wat ik begreep tussen iedere kabel en bougie zit ?
Ik heb hem uit laten lezen, maar daar constateerden zij een traction controle defect, welk ook op het dashboard zichtbaar is d.m.v. aanduiding.
Linksachter en zou een sensor moeten zijn. Ik vond het alleen raar dat men niet kon vertellen, welke bobine(s) er vervangen moeten worden, of is het Jaguar eigen om alle 6 de bobines te vervangen eventueel met alle 6 bougies ?
Dan heb ik nog een irritant verschijnsel,...ik rijdt niet veel met de auto, maar als deze na lange tijd heeft stilgestaan en ik rijdt er een stuk mee 10km en ik kom voor een stoplicht (dus heb daarvoor moeten remmen) dan komt er een penetrante verbrande olielucht naar binnen door de blower die aanstaat. Ik vermoedt dat er na stilstand een paar druppels olie zich loslaat na remmen en op de uitlaat in ieder geval een heet gedeelte valt. Zweten doen ze allemaal zei de Jaguar dealer en vond het niet noemenswaardig. Veel rijden en je hebt het probleem niet. waar zou dit vandaan kunnen komen ? druppels uit de versnellingsbak of de motor ? Versnellingsbak schakelt en loopt perfect.

Mij benieuwen welke antwoorden en tips ik krijg en ja, ik geloof ook als ik alle bougies en bobines vervang het weg zou kunnen zijn dat onregelmatig lopen.

Met vriendelijke groet,

Geraldo.

W220S500

Geplaatst door W220S500 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.