Jaguar XF: geen communicatie tussen smart keys en auto

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2700

Sinds gisteren is er geen verbinding meer tussen de beide smart keys en de auto. Nieuwe batterrijen werkte niet. Alles geprobeerd in samenwerking met de wegenwacht. Omdat allebei de keys de auto niet bereiken is aan te nemen dat het in de auto zelf zit, in het ontvangende deel. Het is onlogisch dat beide sleutels precies tegelijkertijd kapot gaan.
Met de uitneembare metalen noodsleutel deed de wegenwacht de deur open en toen bastte de hel van het alarm los, zowel de sirene als de claxon. En dat op een druk parkeerterrein tussen de winkels. Accu los om de claxon te smoren, de sirene heeft een eigen accu en het lawaai en het probleem bleef. De wegenwacht stak de smart key in het docking station en het alarm hield op.
Uiteindelijk opgegeven omdat niet duidelijk was welk probleem het betrof. Ik heb onder luid lawaai van het alarm de smart key weer in het docking station onder het dashboard gestopt en toen ging het alarm dus uit en kon ik starten en gewoon rijden. Thuis uitgestapt, maar de auto ging natuurlijk niet op slot. De volgende morgen ingestapt, weer het alarm, dus weer de smart key in het docking station en de auto naar de Jaguar dealer gebracht. Daar snapten ze er ook niks van en ze houden hem nu een paar dagen voor diagnose...
Als iemand er iets van weet dan graag melden. Als ik van de garage hoor wat het is zal ik het ook hier op het forum melden.
lodewijk Bouwens

lodewijk bouwens

Geplaatst door lodewijk bouwens (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar XF? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lodewijk bouwens (0), 6 jaar geleden

De Jaguar dealer in Hilversum heeft het probleem "opgelost". Twee nieuwe smart keys die ze opnieuw hebben ingelezen met de auto. Wat de oorzaak was begrepen ze ook niet...
Maar hoe dan ook: hij doet het weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar XF of stel zelf een nieuwe vraag.