Kia Clarus 1996: LPG auto. start niet op benzine

Bouwjaar: 1996

Beste lezers,

Sinds kort ben ik in het bezit van een KIA Clarus 1800 uit 1996.
Deze loopt perfect op LPG. Alleen op bezine draait de motor niet of zeer onregelmatig. Aangezien de motor op benzine start, is dat een probleem. Alleen bij aanhoudend starten hoor je de LPG inschakelen (relais) en daarna slaat de motor direct aan.
Bij het rijden met warme motor kan ik naar benzine overschakelen, maar ook dan loopt de motor erg stoterig.
Wat ik zelf denk wat het zou kunnen zijn:
-Benzine toevoer
-Injectoren defect
-Bekabeling naar injectoren defect.

De Lambda sonde kan het denk ik niet zijn, aangezien de auto goed op LPG loopt. Het is een AG monopoint gasinstallatie, met een schakelaar met nivo-ledjes.
Graag suggesties om dit op te lossen.

Teven graag suggesties om tot het probleem echt is opgelost, het starten op benzine te by-passen, en direct op LPG te starten.
De startmotor weigert nu met veel kabaal namelijk regelmatig al dienst.

Vast bedankt

tnjkoster

Geplaatst door tnjkoster (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Clarus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Butsman (0), 19 jaar geleden

Gooi een een flesje injecteur reiniger in de benzinetank en rij dan eens een flink stuk op benzine. De injecteurs zitten vast verstopt. Heel af en toe een rit op benzine is de motor ook wel dankbaar voor.

tnjkoster (0), 19 jaar geleden

Inderdaad waren de verstuivers verstopt van de brandstofinjectie. Alles schoongemaakt, en nu start de auto redelijk op benzine

RENE9540 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij de clarus waren de injectors erg gevoelig, injectors reinigen laten door een purgersysteem en de foutcode,s laten wissen, de ecu slaat namelijk enorm veel foutcode,s op als dit probleem voorkomt.er zijn zelfs ecu,s gewist en daarna liep de auto weer redelijk op benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Clarus of stel zelf een nieuwe vraag.