Kia Kia Rio II: Xenon verlichting; lichtbeeld

Bouwjaar: 2004

Sinds kort heb ik Xenon verlichting in mijn Kia Rio gebouwd omdat ik de lichtopbrengst van de halogeen koplampen in de Rio toch wat vond tegenvallen.
Het resultaat is geweldig en kan het iedereen aanbevelen, ook tegenliggers hebben geen last van het felle 8000k sterke licht.

Toch heb ik een vraagje, ik heb na het installeren meteen mijn koplampen laten afstellen bij de dealer (voor de zekerheid) toch krijg ik een lichtbeeld als ik op een grote muur schijn dat er ongeveer zo uitziet (puntjes niet meerekenen):

............./.........../
.........../.........../
........./.........../
--------- --------
LINKS RECHTS

Waarom loopt het lichtbeeld niet gewoon recht maar zit er zo`n afbuiging rechts naar boven?

De h4 bi-xenon kit die ik heb gekocht heeft een CE, DOT en RDW goedkeuring en is van het merk KDG (www.kdgeng.co.kr).
Op www.home.tiscali.nl/cyberhome kun je de inbouw zien.


N.B. KDG maakt ook de connectoren, koplampen en achterlichten voor Kia!

Roel10179

Geplaatst door Roel10179 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is normaal, je schijnt namelijk rechts de berm in zeg maar, zodat je meer verlicht zonder tegenliggers te verblinden. Dit heb je ook met halogeen en Duploverlichting.

Roel10179 (0), 19 jaar geleden

De reden waarom ik dit vraag is omdat de koplampen nog flink omhoog zouden kunnen maar wegens die rare afbuiging zou ik m`n tegenliggers in een bocht naar rechts kunnen verblinden.

Is er een manier om die afbuiging (deels) eruit te halen zodat ik optimaal van m`n Xenon kan profiteren zonder andere weggebruikers te verblinden als ik een bocht maak?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is geen rare afbuiging dus, dit is een normale afbuiging die iedere auto heeft. Die afbuiging kun je er niet uithalen, dit zit en het koplamp glas. Je kunt je verlichting maar tot een maximum omhoogstellen met behulp van het apparaat waarmee ze dit meten in de garage. Hoger is verblindend en afkeur.

djazz (0) PRO, 19 jaar geleden

Laatst bij een training van Kia werd ik erop geattendeerd dat niet alle koplampreflectoren van auto's en dus ook van diverse Kia-modellen geschikt zijn voor plaatsing van Xenon achteraf. De reflector verbrandt en is dus afkeur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.