Kia Picanto: knikkerbak geluid bij koppeling opkomen vanuit stilstand

Bouwjaar: 2015, Motorinhoud (cc): 1

Heb in juli 2015 een nieuwe Kia Picanto comfortline 1.0 cvvt gekocht. Stelde al binnen enkele weken vast dat wanneer ik vanuit stilstand de koppeling op liet komen er even een knikkerbak geluid was en soms bij het schakelen naar 2 en opkomen van de koppeling ook. Bij de dealer gemeld, die hoorde het ook maar stelde dat dat blijkbaar "normaal" was want een demo auto die ik mocht proberen had het ook. Mij lijkt het niet normaal ook als dat iets structureel is. En dan zouden er toch meer klachten moeten zijn. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

jannus135

Geplaatst door jannus135 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jannus135 (0), 8 jaar geleden

Heb berichten over dit probleem gevonden bij de Kiaclub Nederland http://www.kiaclub.nl/topic/16533-kantel... .Men dacht aan kantelend motorblok maar later blijkt loszittend lager in versnellingsbak de oorzaak te zijn. Is nu in behandeling bij dealer. Wordt vervolgd.

jannus135 (0), 4 jaar geleden

Opglost door dealer.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is.Overigens heb je toch 7 jaar garantie!
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.