Kia CARENS: koude kachel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: TB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 81

De kachel van de Kia wordt niet warm. de ventilator werkt op alle standen en ook de kleppen gaan over bij alle standen van het raam naar de voeten. echter blijft warme lucht uit. Ook bij het inschakelen van de AC is er geen verandering. onder de motorkap ruikt het alsof er een lekkage is geweest in het koelsysteem. ik heb de auto nog niet zo lang en dit is in het begin wel opgevallen maar nooit veel aandacht aan gegeven omdat het systeem gewoon draaide. verder geen tekenen van lekkage. heeft iemand een idee hoe dit op te lossen is of te controleren is waar dit aan kan liggen?

rave

Geplaatst door rave (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carens? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kajotan (0), 8 jaar geleden

Koelvloeistof blijft dus op peil? Hoe is de motortemperatuur tijdens het rijden? Als deze NIET volledig warm wordt tijdens het rijden, maar wel oploopt als je NA het rijden de motor stationair laat draaien (en de kachel evt. ook iets warmer wordt) is je thermostaat kapot.
Een kapotte thermostaat kan voor dit probleem zorgen.

rave (0), 8 jaar geleden

Als ik uit ga van de temp meter in het dashboard dan komt ie tot de helft. Lijkt me ok vergeleken met de andere auto's die ik gehad heb. Uiteraard kan die ook afwijken. Zit er een standaard thermostaat in de kia,?

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Kachelkraan wordt wel bedient,of mixklep?( weet niet hoe dat bij een kia werkt.)
Kachelslangen richting het interieur worden warm?
Uitgaande van bovenstaand antwoord zou ik even een garagist bezoeken.

rave (0), 8 jaar geleden

Probleem gevonden. Tja, als je over gaat van een citroen c5 naar een kia carens type1 dan moet je even verder zoeken omdat er niet zoveel electronica in zit. Alles nagelopen en de kabel van de temperatuur schakelaar gevolgt tot onder het dashboard. Het mechanisme gevonden voor de kleppen en temperatuur en die was uit zn pin geschoten. Terug gezet en weer lekker warme lucht...... toch wel fijn met deze temperatuur en vocht..... case closed.

rave (0), 7 jaar geleden

Opgelost

rave (0), 7 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.