Kia SORENTO: Stationair toerental blijft hangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4JS, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 102

Ik heb een vreemd probleem met mijn 05 kia Sorento 2.4l benzine. Sinds afgelopen maandag blijft het toerental stationair af en toe hangen als ik de koppeling in trap. Tussen de 1000 en 2500 rpm afhankelijk hoeveel toeren de motor maakte. Onder last zakt het toerental meteen terug en loopt de auto goed. Als ik een flinke dot gas geef in zijn vrij schiet het toerental ook vaak terug.

Ik denk zelf aan een vervuilde smoorklep maar vroeg me af of iemand dit probleem kent.

jwmannaerts

Geplaatst door jwmannaerts (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Zou daar wel als eerste aan denken. Komt vaker voor, al ken ik het niet bij de Sorento.

jwmannaerts (0), 6 jaar geleden

Toch maar even bij de specialist geweest. ECU af geen storingen. Probleem bleek uiteindelijk in een loszittende cruise control kabel stekker te zitten. Deze zorgde voor meer spanning op de cruisecontrol gaskabel waardoor de gasklep af en toe niet lekker sloot. Vastzetten van de kabel en het probleem is weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.