Kia CEE D: Krukassensor zeer nat door olie.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hier heb ik een cee,d stationwagon, daar heb ik een maand of drie na meting een nieuwe krukassensor in gemonteerd.
Hij wees op de multimeter totaal geen ohm aan, wel was hij helemaal nat met het deel wat in de motor gemonteerd zat. De buitenkant en kabel was droog.
Dit was olie. nadat ik deze vervangen had is het ongeveer 3 maanden goed gegaan. Motor gebruikt geen olie. Nu wilde hij weer niet starten en na meting bleek dat die weer stuk was. Ik heb deze gedemonteerd en weer was hij zeiknat van de olie. Nadat ik hem goed droog had gemaakt werkte hij weer met 900 ohm prima. Hij zit op de plek waar het vliegwiel rond draait, net onder het oliefilter.
Op deze plek is de motor helemaal droog. Ook de versnellingsbak is kurkdroog aan de buitenkant. Als er een keer ring lek is van de bak of vliegwiel moet er op de plek waar de bak aan de motor vastzit toch aan de onderkant oliesporen zijn. Wie weet waar deze olie vandaan komt. De oude krukassensor werkt ook weer met bijna 900 ohm.

j.baars

Geplaatst door j.baars (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Ceed? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

j.baars (0), 6 jaar geleden

Alles blijft ondanks de olie werken.
Topic sluiten maar dan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Ceed of stel zelf een nieuwe vraag.