Kia Picanto: snelheid verminderd af en toe behoorlijk

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn kia picanto lijkt soms uit het niets af te nemen in snelheid. Wanneer ik 130 op de snelweg rij, zakt de snelheid soms ineens tot 60km per uur. Wanneer ik terug schakel en weer gas geef kan ik soms de 70km/u weer halen maar dat is het dan ook wel. Ik kan zoveel gas geven als ik wil; hij gaat niet harder. Dit is niet altijd, vaak pas na ongeveer 10min op de weg. Soms schokt de auto dan ook wat, soms ook niet. Overigens is het ook een aantal keer voorgekomen wanneer ik 80km rij of 100 of 110, de snelheid lijkt dus niet uit te maken; alles boven de 80km/u lijkt hij na een tijdje niet meer vol te kunnen houden.

Er branden geen lampjes, bij de garage hebben ze er in gereden en konden ze niets ontdekken. Ik ben benieuwd of iemand een idee heeft over wat het probleem kan zijn. Ik ben overigens totaal niet technisch dus als iemand een uitleg of opmerking heeft; graag in jip en janneke taal...

01Lisa23

Geplaatst door 01Lisa23 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 6 jaar geleden

Is de auto al eens uit gelezen ?

tim 4 (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat vaker voorkomt met de zelfde klacht is de hoofdremcilinder. Doordat hij stuk is houd hij een klein beetje remdruk op het rechter voorwiel en het linker achterwiel. Doordat je op hogere snelheid gaat rijden loopt de rem warm waardoor hij steeds harder gaat remmen. En de auto op een gegeven moment snelheid verliest. Dit is in de garage heel makkelijk te controleren. Motor uit en rem pedaal heel rustig hard trappen en rustig los laten. Brug omhoog en voelen of het rechter voorwiel en linker achterwiel aan lopen. Zo ja de ontluchtingsnippel van de rechter voorrem kort open draaien. Als beide remmen dan wel goed los komen is de hoofd remcilinder defect. Advies altijd een originele monteren deze zijn aangepast. Heb al een paar keer gehad dat die op de grijze markt worden geleverd problemen geven.

M.v.g Tim

01Lisa23 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! De auto is volgens de garage uitgelezen; niets te vinden.

tim 4 (0) PRO, 6 jaar geleden

Zou echt goed naar de remmen laten kijken zoals ik al schreef. Werk al 18 jaar bij de kia dealer en al meerdere malen mee gemaakt dat dat het probleem was bij deze klacht. Succes verder.

M.v.g Tim

01Lisa23 (0), 6 jaar geleden

Heel erg bedankt Tim; de eerste garage kon niets vinden, de tweede garage kwam er inderdaad achter dat het de remmen waren die vastzaten. De remklauwen en remschijven/blokken (ik weet even niet meer welke van de 2) moeten vervangen worden. Moet ik nu ook nog vragen of ze naar de hoofdremcilinder kijken? Nogmaals ontzettend bedankt!

Met vriendelijke groet, Lisa

tim 4 (0) PRO, 6 jaar geleden

Graag gedaan. Ja dat moet je zeker doen dit is heel vaak de veroorzaker van alles.

M.v.g Tim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.