Kia Sportage: Tik in motor bij 1300 tot 2000 toeren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo,

Ik heb het volgende probleem met mijn Kia Sportage uit 2007. Laatste tijd valt mij op dat de motor een tikkend geluid heeft bij een bepaald aantal toeren (tussen 1300 en 2000 toeren) en vooral als de motor koud is. Als de motor warm is, is deze tik in de verte nog te horen, maar veel minder. Het lijkt niet regelmatig te zijn. Heb een filmpje toevoegt om een idee te geven:

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=aoccUL_05...[/yt]

Olie is ververst (5W30), geen verschil.
Brandstof additief, geen verschil.

Hoop dat iemand hier een aanwijzing voor heeft voordat ik dure garages moet inschakelen.

ferdivonk

Geplaatst door ferdivonk (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 4 jaar geleden

Stationair hoor je niets ?

ferdivonk (0), 4 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Stationair hoor je niets ?[/quote]

Eerst wel direct na het starten, dit omdat ie dan in dat toerenbereik zit. Daar zakt ie later onder en dan is ie stil/rustig. Ook boven de ongeveer 2000 toeren is het knikkergeluid niet meer aanwezig of niet te horen.

ford-12 (0), 4 jaar geleden

Hoi Fedivonk,
Het lijkt mij dat je het geluid moet zoeken in het distributie gedeelte, ik meen zelf een licht rammelen van de ketting te horen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.