Kia Rio: Grote beurt bij dealer of garagebedrijf?

Bouwjaar: 2004

Hallo,

Zéér binnenkort moet mijn Kia Rio 1.5i 16v. met airco voor een grote beurt (km stand is nu c.a. 29.000).
Nu verschillen de prijzen tussen mijn Kia dealer enorm met een algemeen garage bedrijf (dik ¤.100,= !!!)

Nu vraag ik mij enkel af hoe dit met de garantie op mijn wagen gaat als ik het onderhoud niet door mijn dealer laat doen, er zit immers 3 jaar garantie op de wagen.
Komt dit te vervallen of is dit alleen als onderdelen door niet originele Kia onderdelen worden vervangen?

Hoop op een snelle, onderbouwde reactie.

Groeten, Roel

Roel10166

Geplaatst door Roel10166 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Blijf die drie jaar gewoon bij de dealer. Is een voorwaarde voor garantie dat de auto dealeronderhouden wordt.

Bevalt zo'n Kia nu een beetje?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ik kreeg een keer zo'n auto mee van een schadebedrijf opzich als je niet teveel eist.. een redelijk vervoersmiddel.. voor weinig geld...

de techniek komt een beetje oudewets over, de motor hikt een beetje, en is duidelijk in het interieur aanwezig!

maar goed! daar is de prijs dan ook na..

overgens was ik blij dat ik thuis was.. en nog blijer toen ik de sleutels weer in mocht leveren....

paul,

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Een collega heeft er 1 gekocht, iedereen had zijn bedenkingen. Echter een betere auto kan je volgens mijn niet kopen. Koop dan wel de goedkoopste (EUR 10000!), rijdt er 10 jaar mee en probeer hem dan particulier te verkopen voor EUR 1000 en je hebt EUR 900 per jaar afgeschreven. Goedkoper kan je denk ik niet (nieuw) rijden met een ruime auto als deze.

Echter ik hoor nooit wat over de techniek vandaar de vraag.

Groet

Paul

Frank3131 (0), 18 jaar geleden

Beste Roel,

Ik rij heel veel kilometers ivm met mijn werk, ben namelijk rij-instructeur. Wij rijden met Seats en de onderhoud doen we allemaal zelf. Alleen voor garantie gaat de auto terug. We hebben nog nooit gezeik gehad! Ze zijn alleen niet zo gul meer met de korting sinds we de onderhoud zelf doen!

gr. Frank

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

paul...

jou rekensom is wel kort door de bocht... reken ook het onderhoud mee per jaar!

idd, over de techniek hoor je niet veel, mede om dit merk nog vers in het zicht is van de consument!

paul,

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt Paul, daarom zeg ik ook 'je hebt 900 per jaar afgeschreven' . De eerste drie jaar heb je echter geen reparatiekosten ivm garantie. Ik denk dat het onderhoud en reparatie na die drie jaar niet meer of minder is aan kosten dan de gemiddelde Europeaan.

Groet,

Paul

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

de tijd zal het leren paul... de kia sorento is inmiddels al wel een goed verkocht model...

ziet er overgens goed uit...

paul,

Roel10166 (0), 18 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de vele reacties in zo`n korte tijd!

Heb toch besloten om mijn Rio bij de dealer een grote beurt te geven aangezien de Kia international assistance (wegenwacht) sowieso komt te vervallen, qua garantie maakt het volgens mij niets uit, die heb je sowieso drie jaar.

Om nog even terug te komen op de vragen die ik van jullie ontvangen heb:
Wat betreft de techniek van Kia lijkt het mij wel snor te zitten. Okee, het is geen geavanceerde hi-tech wagen maar het functioneert goed! Wat afwerking en uitrusting van de wagen heb ik niets te klagen. Wel heb ik bewust voor een aantal (luxe) opties gekozen zoals metallic lak, airco, europese banden, lichtmetaal velgen, 1.5i 16v. motor, station uitvoering etc...

Qua kwantiteit zit het bij Kia dus wel goed, qua kwaliteit heb ik tot op heden niets te klagen. Heb nu (op een maand na) in één jaar 29.000km gereden zonder enig probleem.
Ook de 1.5i 16v. motor voldoet prima en het verbruik is ook goed (1:14 - 1:15). De motor is erg soepel, redelijk stil, en komt ook op de duitse autobahn prima met het verkeer mee (topsnelheid: 195km/h, zelf getest).

Wat me wel ontzettend opvalt is dat mensen in het algemeen erg minderwaardig praten en denken over Kia, dit heeft denk ik met de oudere modellen te maken die overgens zeker niet super slecht te noemen zijn.
Neem nou m`n vader, heeft altijd Audi`s en BMW`s gereden. Probeerde me die Kia écht uit m`n hoofd te praten totdat ik mijn Rio kocht en hij er een ritje in maakte. Hij rijd nu sinds een half jaar een Kia Magentis 2.5i v6!
Okee, smaken verschillen maar wat koop je tegenwoordig nou nog voor een vanafprijs van beneden de 10.000 euro? Zeker niet zo`n ruime, complete auto als de Rio!
Voor mijn volgende wagen zal ik zeker weer een bezoek brengen aan de Kia dealer!

mini1981 (0) PRO, 18 jaar geleden

wij hebben kia's niet verkocht en tja helaas kan niet anders zeggen KLOTE AUTO...
veel te weinig garantie....
we hebben een kia clarus 2000 en hij staat nu op 247.000 kilometer en naast het normale onderhoud heeft hij de startmotor stuk gehad pfff hoezo slechte kwaliteit

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo heb ik toen ik nog bij een Hondadealer werkte een keer een hele boze klant gehad. Na 6 jaar rijden in een Civic waren er twee ashoesjes gescheurd en 1x accu kapot! Moest coulance zijn, dit behoorde niet kapot te gaan -:)) Zo'n man moet geen auto van het 'createur d'automobile' merk gaan rijden -:))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.