Kia Rio: V-power

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Sind 3 weken ben ik in het bezit van een Kia Rio Sedan uit 2001.
Ik heb V-power getankt en toen ging het motormanegment lampje branden.

(Ik heb de dealer geraadpleegd en deze zij dat dit hoogwaarschijnlijk kwam doodat ik geen gewone ongelode benzine had getankt en de lucht/benzine verhouding de storing heeft veroorzaakt. Bij telefonisch navraag aan verschillende Kia dealers kan men gewoon V-power tanken zonder problemen).

Mijn vraag is nu wat kan dan het branden van dit lampje de oorzaak zijn geweest?

Mvgr.Syd.

kiafan

Geplaatst door kiafan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Toeval. Probleem kan door van alles en nog wat veroorzaakt worden, maar zeer waarschijnlijk niet doordat je V-power getankt hebt. Laat de ECU maar eens uitlezen en kijken wat voor foutcodes er in zitten.

kiafan (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Ik zal het door de dealer goed na laten kijken.

voetshoreca (0), 18 jaar geleden

Het zal waarschijnluk de lambda sensor zijn, er is ook een modificatie voor als deze klacht vaker voorkomt

Eef2628 (0), 18 jaar geleden

Hoi Syd,
Ik heb ook een kia rio uit 2000. Ik heb een paar keer op v-power gereden. Daarna is de lamda sonde stuk gegaan, althans dat zei de storingsanalyse. Sensor vervangen, maar nog steeds een storing. Nu ben ik zelf gaan kijken en blijkt het een slecht contact te zijn tussen sensor en kabel (stekker). En dan ben je een hoop geld kwijt voor stom lullig stekkertje..
Ik weet niet of V-power van invloed is. Ik heb er een tijd opgereden, maar geen problem gehad. Ik ben er mee gestopt omdat het onzin is om op v-power te rijden (zie ANWB forum)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.