Kia Joice: auto loopt hoog stationair

Bouwjaar: 2001

De motor van mijn kia Joice loopt sinds een paar weken "spontaan" hoog stationar(2500 toeren p/m).
Soms loopt hij juist heel laag stationair waardoor de motor steeds afslaat.
Ik heb de auto naar een garage gebracht en ze hebben de stappenmotor (regelt het toerental) doorgemeten en er mankeert niet aan! De stappenmotor wordt door "iets" maximaal opengezet.
Weet iemand wat het nog meer zou kunnen zijn??

pjotr9139

Geplaatst door pjotr9139 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Joice? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Mogelijk een defecte koelwatertemperatuursensor. Als deze veel te laag aangeeft (-30 of zoiets) gaat ook het stationair toerental erg omhoog, het verbruik zal dan ook wel omhoog gaan.. Laat de motor uitlezen door de dealer.

bmwr100 (0), 18 jaar geleden

Hoi peter, Ik heb een kia pride uit 2000 met dezelfde problemen als die jij omschreef, iedere keer als de auto afslaat stinkt die ook enorm naar brandstof. Ik heb contact gehad met kia. Ze vertelde mij dat het kon liggen aan de onsteking maar dat hebben we gecheckt en dat werkt allemaal prima. Het probleem zou ook volgens kia kunnen liggen in het computermanagement. DIt kun je uit laten lezen bij de kia dealer ben ik op dit moment aan het doen. Mocht je dit moeten vervangen dan ben je behoorlijk wat geld kwijt. Alvast groetjes mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Joice of stel zelf een nieuwe vraag.