Lada Samara: Koeling LADA 1.5i

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Al een aantal maanden last van het koelsysteem van onze LADA. Bij warm weer en in de file staan zie ik het metertje oplopen, de ventilator slaat dus niet aan, als laatse redmiddel zet ik de verwarming aan totdat ik kan stoppen om de koelvloeistof bij te vullen en de zekering te vervangen.
Laatst een kleine beurt en apk laten doen, volgens de LADAdealer zou het probleem massastoring zijn waardoor de zekering telkens kapot gaat. Maar dit was het dus niet want het probleem is niet verholpen. Wat zou het kunnen zijn?

tartella

Geplaatst door tartella (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lada Samara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Motortje van koelventilator los aansluiten op de accu en kijken of hij draait. Daarna zoeken in aansturing.

Succes,
Paul

Jaap Jansen (0), 17 jaar geleden

Bij mijn wat oudere Lada is het zo dat de ventilator in het intreieur(ontwaseming) op dezelfde zekering zit als de ventilatuer van de radiateur. Aan de linker en rechterzijde van de radiatuer vind he massapunten, hier zijn meestal zwarte draden op de carrosserie geschroeft om de stroomkring via de carrosserei te sluiten. Deze massapunten moetje lak en roestvrij maken en opnieuw aansluiten. Kijk ook naar de massapunten bij de beide koplampen. Deze willen ook nog wel eens voor elektronische problemen zorgen. Mocht dit niet baten dan kan je uiteraard nog de thermoschakelaar voor de koelventilator controleren. Mijn ervaring bij Lada is.... een storing begint bij een massapunt!!!

Ten aanzien van de controle van ventilator en schakelaar laat ik graag de profi's aan het woord.

Succes en groet,

Jaap.

bertuslada (0) PRO, 17 jaar geleden

waarshijnlijk zit het in de computer gewoon weer terugbouwen naar situatie ouder model dus temp schakelaar in radiateur monteren oude bedrading is nog aanwezig zekerinkast loshalen in 1 van de voorste stekkers zit een zwart rode draad die er uit halen en losse draad uit draadboom terug monteren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lada Samara of stel zelf een nieuwe vraag.