Lancia Ypsilon: Rammelen rechts voor. Draagarm?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Beste Forummers,
Bij mijn Ypsilon 1,4 16V uit 2004 met 52000 op de teller, rammelt er iets rechts voor als ik over ribbels of stenen wegdek rijd. Op glad asfalt is er niets aan de hand. Zelf denk ik aan de draagarm(rubbers). Maar aangezien ik niet met mijn oor in het vooronder kom als ik rijdt, weet ik dit niet zeker. Hoe kan ik dit zelf constateren?
Moeten beide draagarmen worden vervangen, of is alleen de rammelende voldoende?
Ik heb nog 1 maand garantie en wil het daaronder laten vervangen.
Groet,
Jean

Jean5231

Geplaatst door Jean5231 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

laat de garage dat dan uit zoeken als het nog garantie is

Jean5231 (0), 12 jaar geleden

Beste Jan,
Ik kan het de dealer laten uitzoeken, maar ik ben nieuwsgierig en enigzins wantrouwig aangelegd en weet het graag zelf voordat ik hem naar de dealer breng.
Dus, hoe kan ik het zelf constateren?
Groet,
Jean

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

auto opkrikkern en voorwiel bewegen . nog beter op een hefbrug en met een bandlichter druk uitoefenen of de draaipunten, (niet te wantrouwig zijn)

Jean5231 (0), 12 jaar geleden

Dank. Ga het doen.
Groet,
Jean

Jean5231 (0), 12 jaar geleden

Het zijn de rubbers van de stabilisatorstang. Niets ernstig dus .Ga het niet verhelpen omdat hiervoor het subframe eraf moet en dat is me te veel werk.
Groet,
Jean

Jean5231 (0), 8 jaar geleden

Een wat late reactie, maar ik heb het probleem opgelost door de complete stabilisatorstang te vervangen(was bijna net zo duur als alleen de rubbers vervangen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.