Land Rover Range Rover: compressie meten M62 4.4L

Bouwjaar: 2002, Motorcode: M62

Beste,

Wie kan me vertellen wat de compressie van een M62 motor zou moeten zijn. Ik heb tussen (cil 1 t/m 8) 100 en 125 psi gemeten.
Ik ben gaan meten omdat de motor onregelmatig loopt en aangeeft dat de Vanos niet juist staat. De motor staat verder wel op tijd is
gebleken na controle.

Robko

Geplaatst door Robko (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Compressie meten is voornamelijk een vergelijkende test. Daarbij is het heel belangrijk dat de omstandigheden waarbij elke afzonderlijke cilinder gemeten wordt dezelfde is. Van belang zijn dan achtereenvolgens de temperatuur van de motor, (bedrijfstemperatuur), de startsnelheid (conditie van de accu en de startinstallatie), De vulling (de gasklep helemaal open en geen verstopte uitlaat), En niet te vergeten de duur van elke test (Het aantal krukasomwentelingen wat het meten duurt.
In mijn tijd was een vuistregel dat het maximale verschil in gemeten druk niet meer dan 10% mocht bedragen.
Je moet weten dat compressie meten een ouderwetse manier is om standaard vullings problemen van ouderwetse motoren te kunnen vaststellen.
Als je wilt weten of de kleppen goed afdichten? kun je eenvoudig een cilinderlektest doen. Zet persluchtdruk op elke cilinder waarvan je de zuiger vooraf op ht bdp hebt gezet aan het einde van de compressieslag. Nu kun je luisteren of er lucht langs een in of uitlaatklep verdwijnt.(dat mag niet). De krukas beweegt nu niet omdat het moment erop door de stand ervan 0 is Pas op via de cilinderwand gaat er lucht naar het motorcarter en verplaatst zich daarna via bv de carter-ventilatie toch naar het spruitstuk. Dus verwijder vooraf de olievul dop en open de gasklep helemaal.
Als je er zeker van bent dat alle kleppen volkomen afdichten? kun je beter concluderen of een afdichting van de zuigers gelijkwaardig is.
Overigens vermoed ik dat je de oorzaak van het onregelmatig lopen elders moet zoeken. Maar als bijvoorbeeld een nok van een nokkenas afgesleten is heb je ook een behoorlijk verschil in compressie.
Maar goed je hebt een heel nieuw jaar voor je om te zoeken..

Robko (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik ga eerst eens een cilinderlekstest doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.