Lotus Elise 1979: verlichting

Bouwjaar: 1979

Een vriend van me heeft een Lotus Elise van 26 jaar oud gekocht uit England, het probleem is nu dat de lampen verkeerd schijnen en de tegenliggers verblind zullen worden omdat we hier rechts rijden, zou iemand me kunnen zeggen wat ik hier aan kan doen?
Afstellen, nieuwe set lampen halen ( Europees ? ) .. ?
grtz .. & alvast bedankt

Stino11194

Geplaatst door Stino11194 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lotus Elise? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Afstellen zal niet lukken de koplampglazen bepalen ook mede het beeld.
Ik denk dat er niets anders op zit dan andere koplampen proberen te kopen.
Mogelijk is er een club van Lotus die jullie verder kan helpen.

Hans

fvdveen (0), 18 jaar geleden

Het lijkt me moeilijk om een Lotus Elise van 1979 te vinden. Een Elite lijkt me meer waarschijnlijk. Zelf heb ik al eens een esprit uit Engeland gehaald en door de RDW keuring gesleept.

De koplampen dienen te worden vervangen. Het beeldvlak voor linksgestuurde autos is belangrijk anders dan die van rechtsgestuurde autos.

De maat van de reflektor is redelijk standaard. Ik geloof dat Hella vervangingen niet erg duur zijn. Overigens zijn lampen van de meeste Engelse autos geschikt, dus een bezoek aan de sloop kan ook een oplossing bieden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lotus Elise of stel zelf een nieuwe vraag.