Mazda Premacy: centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 i

hallo
ik heb pas een premacy aangeschaft en rijd perfect. alleen na een paar dagen gaat de auto ineens vanzelf open steeds als ik hem op slot doe(met de afstandsbediening) is ie na een paar uur weer open. de achter klep reageert nergens op terwijl die toch ook centraal vergrendeld is.(heb de afdekplaat eraf gehad en alle stekkers zitten er in) als ik de deur met de sleutel op slot draai dan gaat alleen de bestuurdersportier op slot draai ik daarna de deur weer open dan gaat de rest op slot behalve de achterklep. als ik de slothandel naar beneden duw dan krijg ik een tegen druk en wil hij weer omhoog springen. heb ik een kortsluiting in de bestuurdersportier of een draad breuk of heeft het met de achterklep te maken????????????????? wie kan mij hier mee helpen?
mvgr rene

reneke9597

Geplaatst door reneke9597 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Ik denk 1 van de deurcontacten. Ik heb een 323 van ongeveer dezelfde leeftijd en als er een portier open staat, dan kun je 'm niet vergrendelen.

reneke9597 (0), 13 jaar geleden

hoi nico wat bedoel je met een deurcontact?

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

In iedere deuropening zit een contact waaraan de auto kan 'zien' of er nog een deur open staat. O.a. gaat dan het lampje op het dashboard branden. Bij dit type auto kunnen de deuren niet op slot worden gedaan als er nog een deur open staat. Het nut daarvan is mij overigens een raadsel.

R.4 (0), 13 jaar geleden

Deurschakelaar zitten als je de deur open doet en er voor staat rechts onderin op de stylen en bij de achter deuren op het scherm het lijkt een zwart uitstekende rubbertje, rubbertje aan de kant zit een sterschroefje in bij alle 4 deuren kjiken of dit niet geoxideerd zijn, ff opschuren er weer in zetten, laat het draadje niet naar binnen schieten, anders er weer uithalen met een ijzerdraadje.

Kan ook als je de deuren openzet zie je tussen de scharnieren een rubberen doorvoer, hier zitten de draden in die in de deurgaan en visa versa,
deze stekkers willen soms ook geoxideerd zijn (rubber bij de stijl los halen, volgens mij het witte blokje wat je dan nog ziet boven en onderin dan indrukken en eruit halen), kan je trouwens heerlijk bij.

Schakelaar zelf in de kofferklep kan het zijn, laat de stekker hier eens af en zie wat ie doet.

Afstandbediening zelf maakt sluiting stuurt een signaal af, haal hier de batterij er eens uit.

Er blijft een cpv motor hangen, willen ook wel stuk. vnl achterin( haal de stekkers hier een 1 voor 1 af en zie wat er gebeurt, dus ook in de voordeuren)

Mits geen schade verleden, bijna geen draadbreuk, maar meten is weten.

Zo heb jij eerst wel ff wat te doen, succes.

reneke9597 (0), 13 jaar geleden

hey R.4
bedankt voor de uitgezette info morgen hebben we de hele dag om te puzzelen zo gauw er resutaat is laat ik het even weten
vriendelijk bedankt rene

reneke9597 (0), 13 jaar geleden

heb vandaag even gekeken achter de afdekplaat maar kan nergens ondekken waar de cv motor zit kan iemand mij vertellen waar ik deze kan vinden en hoe deze er uit ziet . bij de sleutel opener zit wel een aansluiting met 2 draadjes maar als ik deze na loop kom ik in de kabelboom uit. de deur contacten zijn ook nagekeken en vertonen geen rare dingen heb 1 door voerschakelaar losgemaakt maar weer nix gevonden wel een dikke groene draad die ononderbroken door de stekker loopt (hoort hier volgens mij niet thuis) maar na een beetje morren met het bestuurdersslot wil de cv toch nog steeds open en dicht alleen blijft niet dicht springt nog steeds vanzelf open.

R.4 (0), 13 jaar geleden

De cpv motortjes zitten aan het slot vast, slot eruit zit met 2 schroeven vast, maar dit kan je ook meten, je ziet draad ergens bij het slot weg komen, ergens meer naar voren volgen zie je een stekker verbinding.(cpv motor is zwart en je ziet een pennetje die weer het slot
bediend)

die 2 draadjes achter het slot (sleutel)weg ook ff lospakken, die je gezien hebt is een soort draai contactje kan ook het probleem wezen

zijn vnl de doorvoer stekker verbindingen bij de voordeuren dus zowel links als rechts, niet aan de draden rommelen maar de strekkerverbinding hier bekijken, weet dat dit k werk is, maar indien stekkerverbinding uitelkaar zie je mischien groene oxidatie wat de boel doorverbind( de pennetjes in de stekkker dus) deurvangers ff los omhoog tikken heb je iets meer ruimte.

succes

reneke9597 (0), 13 jaar geleden

niks geen oxidatie of iets dergelijks te vinden wel dat er het een enander is vervangen .bekleding van de deuren verwijderd en zie daar een vergrendelingsmotor van een renovatiesetje de kabelboom in de deur van het org slot afgeknipt maar wel weer aangesloten op de org bedrading verder zit er op de aklep geen motor deze is dus verwijderd dit zie je niet als je een auto koopt waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar de cv vervangen voor een setje van 40euro is stuk goedkoper dan bij de dealer aklep motor kost al 180 ex btw en setje van cargoods vanaf 25euro maar almet al gaat soms de auto nog spontaan vanzelf open weet iemand mij te vertellen waar ong de module zit die de cv aanstuurd waarschijnlijk zit hier iemand in de buurt op de zelfde freqentie en ga ik proberen om er een nieuwe set in te zetten
rene

R.4 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij zit die ergens boven de pedalen, ff aan voelen als de deuren "klikken" (open/dicht) voel je ook op het relais.

Anders nog een goedekope oplossing: zekering eruit laten.

Of opnieuw inleren: 3 of 5 keer op contact, 3 keer de deurschakelaar indrukken, gaat de cpv open/dicht dan op de afstand bediening drukken dan gaat de cpv weer open/dicht klikken en afstandbediening is ingeleerd dan weer ff op contact om uit de procedure te komen of ff 30 sec wachten.

reneke9597 (0), 13 jaar geleden

heb aan het relais gevoeld maar geeft nergens reactie heb nu gezien dat er overal nieuwe universele deurmotoren inzitten aan gesloten op de oude bekabeling heb de unit van de universele cv ook gevonden en ga deze vervangen voor een ander. hoop dat de auto daarna niet meer vanzelf open gaat zit hier ergens iets van een zender wan t de auto gaat op onwillekeurige tijden open voor een paar tientjes weet ik het en anders gaat de zekering eruit dan maar geen cv

R.4 (0), 13 jaar geleden

De cpv reageert niet op een zender, mits die ooit ingeleerd is in jouw auto, moet dan wel heeeeeeel toevallig zijn.
-zit toch ergens sluiting.
-de strekkers al overal 1 voor 1 los gehaald, en gekeken of het dan nog zo is.(dus 1 loshalen de rest laten zitten)

reneke9597 (0), 13 jaar geleden

de cpv is vervangen door een( made in china setje) dus niet ingelezen in deze auto storing van buitenaf is dus heel goed mogelijk . vandaag komt een nieuwe set binnen dus er komt een vervolg

reneke9597 (0), 12 jaar geleden

probleem opgelost
de ontvanger bekleed net alufolie en alle sloten blijven nu dicht en gaan alleen open met de handzender

TheLord03 (0), 6 jaar geleden

Ik ben ook opzoek naar de locatie van de cv module waar ergens in de auto kan ik die vinden??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.