Mazda Mx5: Tik in de motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: L8, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 93

Hallo ik heb een mazda mx5 nu zit er een tik in de motor en ik kan niet ontdekken wat het is.het betreft een mazda mx5 nc van 2006 met 1800 cc motor (zelfde motor als in de mazda 6)
Heb al vanalles gedaan zoals kop eraf gehaald alles gecontroleerd kleppen laten controleren en nageslepen
Nieuwe klepseals gemonteerd alle stoterbussen gecontroleerd en diverse klepstelen nagelepen om weer de juiste klepspeling te krijgen .Nieuwe distributieketting set gemonteerd.
Heb me laten vertellen Door iemand die een motorrivisie bedrijf heeft (30 +jaar ervaring) het zit niet in het onderblok dus geen drijfstang cq pistonpen lager.Als de motor gestart wordt is de tik aanwezig na een paar tellen is deze weg en is pas weer hoorbaar als de motor op temperatuur is. Nokken as is gemeten deze is perfect deze motor heeft geen hijdraulische klepstoters dus dat is het niet. Wel zijn de bruggen die over de nokken as staan wat aan de grove kant ook is de oliefilm smering aan de max kant maar nog net binnen specificaties.het geluid is een scherpe tik boven in het blok wie heeft er nog ideeën wat dit zou kunnen zijn motor heeft 125 000 km gelopen en altijd beurten gehad tot ongeveer 108000 km ik heb ook net nieuwe olie en olie filter vervangen gr alex

alex 1960

Geplaatst door alex 1960 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MX3 1.6 16v (0), 7 jaar geleden

Zijn de kettingspanner en geleiders van de distributie nog goed ?

alex 1960 (0), 7 jaar geleden

Komplete kettingset is vervangen

alex 1960 (0), 7 jaar geleden

Probleem gevonden lagerschalen van drijfstanglagers Cilinder 1 kapot krukas niet beschadigd dus nieuwe lagers erin en opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.