Mazda MIATA MX-5 U9: roken bij koude start

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600

Sorry , foutje Tijden het rijden rookt de auto niet. Met de kap eraf heb ik, terwijl iemand ander reed, er achter overheen gehangen tijdens het rijden : geen rook ! ) Ook niet na een rit op de snelweg op een parkeerplaats met mijn neus in de uitlaat .
De carter ventilatie was niet verstopt. Zou juist tijdens het rijden moeten roken .

John

slijkhuis59

Geplaatst door slijkhuis59 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

slijkhuis59 (0), 6 jaar geleden

Hallo,
Na 1 jaar rijden zonder problemen en dagelijks gebruik, ging de auto verschrikkelijk roken na de koude start.(blauwe rook) Dit kwam na een grote beurt en vervangen distributieriem bij de Mazda dealer. Na 300 meter was het roken opgehouden. De klepsteelrubbers waren goed maar zijn toch vervangen, zonder resultaat. Ook als de auto na een uur werd gestart was er niets aan de hand. Het was altijd na een nacht stilstaan.Op de een of andere manier kwam er dan veel olie in de verbrandingsruimte.
Wat kan daar de oorzaak van zijn ?
Ik weet het niet.

John

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

En wat zegt de Mazda dealer die de klus uitgevoerd heeft..?

slijkhuis59 (0), 6 jaar geleden

Hallo Hans,

Het was een ingevoerde uit Amerika dus hij kende de geschiedenis niet en "we zullen er de volgende keer eens naar kijken" . Er werd eigenlijk niets aan gedaan.

John

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Verkeerde olie , is een optie , waarschijnlijk zit er nu een volsynth. in dun, en zat er waarschijnlijk semi van een andere viscositeit in.

slijkhuis59 (0), 6 jaar geleden

De motorolie is ook ter sprake gekomen. Een bevriende garage heeft spoelolie gebruikt. En daarna andere olie erin gedaan. Maar het kan niet aan de olie liggen want het roken is alleen bij de koude start en aan het eind van de straat is het over. Plus dat de motor ook tijdens het rijden rookt.
Mijn punt is dat niemand het weet.

John

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Je spreekt jezelf tegen , rookt alleen tijdens de koude start en aan het einde van de straat is het over , vervolgens rookt hij ook tijdens het rijden ??????????
Carterventilatie zit niet verstopt ?

slijkhuis59 (0), 6 jaar geleden

Als het aan de te dunne olie ligt, zou de auto roken tijdens het rijden. Olie is dan net water . John 😀

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Klepsteelrubbers niet juist gemonteerd , te ver er op gedrukt , komt voor , als een auto een nacht stil staat en alleen bij de koude start rookt , loopt er gedurende de nacht olie langs de klepstelen in de verbrandingsruimte , dit verbrand bij de koude start , of er zit zoveel ruimte op de geleiders dat de rubbers dit niet afdichten.
Het vervangen van de riem is een reparatie die los staat van olie verbruik of roken.
De grote beurt is een ander verhaal , maar ook daar zou niet ineens deze rooksignalen door veroorzaakt kunnen worden.

slijkhuis59 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, dat zou ik ook zeggen. omdat het logisch is.. Mijn vrouw heeft de Mx 5 een jaar lang iedere dag gereden (woon/werk verkeer). Daarnaast samen tripjes gemaakt in de zomer.(dak eraf) Nooit blauwe rook ook niet bij koude start. Na de beurt samen opgehaald bij de dealer.
Ik reed er achter. toen zag ik de blauwe rookpluim voor het eerst. Thuis was het weg. De rest is geschiedenis. Een andere garage dacht ook aan de rubbers (logisch) bleken goed, toch vervangen (ligt toch open).
Toen eindelijk de Mazda wat "minder" ging roken, bleek dat de carterolie onder het streepje was gekomen op de peilstok !!!!!
Mijn punt is, dat het van de een op andere dag is gekomen, na een "bezoek"aan de dealer.

John Hommen (0) PRO, 6 jaar geleden

Is het niet zo dat het nooit is opgevallen dat de auto heeft gerookt. Omdat hij bij de dealer is geweest en je er achter hebt gereden in eens zag dat de auto rookte!!!!
Probleem zal al langer spelen..

slijkhuis59 (0), 6 jaar geleden

John, uit mijn eerdere opmerkingen moet je kunnen opmaken dat de auto een jaar zonder roken heeft gereden. Hier heb ik niets aan. ik vraag wat de oorzaak kan zijn !

John

slijkhuis59 (0), 4 jaar geleden

Hallo p.buddingh, mail even naar john.kater@chello.nl


John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.