Mazda E-1800 2003: Tikken geluid bij gas geven

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Hallo,

Momenteel zijn wij aan het rondreizen in Australië in een Mazda E1800i 2003 van. Er is geen monteur te vinden die schijnt te weten waar ons tikkende geluid vandaan komt.
Zodra we het gaspedaal indrukken start een continue tikkend geluid. Soms als we een tijd lang dezelfde snelheid rijden gaat het geluid weg maar over het algemeen is dit continue in hetzelfde ritme aanwezig.
Het meeste is inmiddels nagekeken. V-snaar, Distributiesnaar, airconditioningbelt. De laatste monteur dacht dat het misschien iets te maken kon hebben met de electrische ontsteking van de bougies.


Welke Nederlandse alles-weter heeft nog een gouden tip?

dana schoen-1

Geplaatst door dana schoen-1 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda E-1800? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Zit er geen bougie los..?

perfect (0), 6 jaar geleden

Kan ook doorgeslagen bougie kabel zijn!

Roger2 (0), 6 jaar geleden

uitlaatcollector kapot

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Kan inderdaad een gescheurd uitlaat spruitstuk zijn...maar dana schoen-1 reageerd niet meer, dus zal wel klaar zijn.

perfect (0), 6 jaar geleden

Kan ook een solenoid klep zijn of de distributieketting die rammelt of de PCV-klep. Je zou het geluid moeten kunnen horen, anders blijft het gis werk.

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Zoals ik al zei: topicstarter reageerd niet meer....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda E-1800 of stel zelf een nieuwe vraag.