Mazda CX-5 2016: Lawaai driveline

 • chrshst @ 11/08/2019, 15:37

  Mazda CX-5
  bouwjaar: 2016
  brandstof: diesel
  transmissie: handmatig
  cilinderinhoud: 2191cm3
  vermogen: 110kw

  De auto maak een kloppen geluid als je bij het vertragen. Dit lawaai hoor je tot de auto stilstaat. Het lawaai is er zowel met koppelingspedaal ingetrapt, als niet ingetrapt. Het lawaai gaat wel mee met de snelheid: bij tragere snelheid is de het tikken ook trager. Als je afremt tijdens het vertragen, hoor je het ook, maar minder.
  Het geluid is moeilijk hoorbaar buiten de auto. (Auto heeft een 4x4 aandrijving - 135000 km - 3 jaar en 2 maand oud).
  Bij de olieaftap bij het onderhoud van transferkast en transmissie hebben ze niet speciaal iets ontdekt (maar ook niet zo goed op gelet).
  Nu is er niets speciaals te zien aan de olie of aflaatplug.
  De transmissie schakelt zoals het hoort en het lawaai is niet hoorbaar tijdens het gewoon rijden

  Bij de dealer hebben ze de transferkast (uitgang transmissie naar aandrijfassen - differentieelkast) vervangen, maar het geluid blijft. Er is echter nu wat discussie over het prijzig onderdeel (3000 €) en zou het misschien kunnen de transmissie zijn, denken ze. Ze laten de beslissing en verantwoordelijkheid van de herstelling bij de gebruiker. Er zit dus kans is, dat het terug een verloren herstelling is.

  Het is al een aantal maanden dat we klagen dat de wagen niet meer trekt. Na een software update komen er foutcodes van de motor en nu is gebleken dat de motor volledig toe zit met roet en is de motor zijn koelvloeistof beginnen verbruiken . Roetaanslag in in- en uitlaat is out bij Euro6 motor en nu uitgekomen bij de update. Hierdoor kunnen we niets meer testen aan het lawaai en is het de vraag of we de herstelling aan de transmissie nu uitvoeren terwijl die motor uitgebouwd is.

  Mocht er iemand ervaring of suggesties hebben over het lawaai.
 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

Soortgelijke problemen? Zoek hier verder.

 • Carpartsdirect.nl
 • obdpartners
 • Additievenshop Zijkant
 • Carpardoo