Mazda 3 2006: Olie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z6, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo,

Ik heb een Mazda 3 1.6i van 2006.
Ik heb ondertussen 12.000km gereden met de wagen, sinds Mei.
Tot nu toe heb ik in al die Kilometers, 3x het olie moeten bijvullen.

Heb ik nu verschillende dingen gehoord:

Olie verbruik door te lang in de hoge toeren te blijven, bijvoorbeeld 140 a 150 op de snelweg.
Versleten kleppen etc.
Teveel olie in het blok, waardoor het verbrand word? ik heb qua pijlstok, 2 verschillende dingen gehoord, het olieniveau moet tot het bovenste bolletje zijn, of precies er tussenin, iemand die dit weet?

Ik heb een vriend achter me laten rijden, terwijl ik het gas behoorlijk instampte, maar volgens hem stinkt de auto niet, en zijn er ook geen kwalmen te zien.

Iemand een idee wat dit kan zijn? wat een oplossing kan zijn, of dat de 3's hier bekend omstaan?

De auto heeft nu 201.349 km gelopen.

Groetjes!

WesleyRademakers

Geplaatst door WesleyRademakers (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik zou me voorlopig even niet druk maken om dat olieverbruik.
Zelfs als je er 3 maal 1 liter bij gedaan hebt is het verbruik 1 op 4000 kilometer.
Bij 1 liter op 1000 kilometer (of meer) moet je je zorgen beginnen te maken.

Hoeveel heb je in totaal bijgevuld?

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Is dit je eerste auto.Ik vraag dit omdat elke auto olie verbruikt.In jouw geval is dat ook zo.
Ik neem aan dat je niet elke keer een liter hebt bijgevuld.Waarschijnlijk in die drie keer een of anderhalve liter op 12.000 km.Voor een auto met over de twee ton op de teller is dit voorbeeldig te noemen.Zoals Oldford al schrijft,daar hoef je geen zorgen over te maken .
Nu het peilen.Een auto peil je vijf minuten nadat hij heeft gelopen.Zorg dat hij vlak staat,dus niet naast de stoeprand.Trek nu de peilstok er uit en veeg hem af.Stop hem er weer in en trek hem er weer uit.Op de peilstok staan twee streepjes of bolletjes zoals jij ze noemt.Het onderste streepje is het minimum en het bovenste het maximum.Daar tussen moet hij staan.Hij mag tot het maximum,maar niet daar boven.Ik zou hem op 3/4 houden.Overigens wil ik nog opmerken,dat olie peilen een verantwoordelijkheid is van de eigenaar en niet van de garage.
Ferry

WesleyRademakers (0), 4 jaar geleden

Dit is mijn 4e auto, maar ik ben totaal niet bekend met deze... ik heb hiervoor 2 626'en van 2002 gehad, ene had 274.000 op de teller uiteindelijk, en de andere 149.000, in al die tijd dat ik die auto's had, hoefde ik nooit olie bij te vullen, en dan reed ik rond de 800km per week, met die auto's kon ik me met alles wel vinden, maar een Mazda 3 is totaal onbekend voor me, daarom dat ik het hier ook vraag, om te kijken hoe en wat, want alle verschillende dingen wat ik te horen krijg, word ik tureluurs van...

Elke keer dat ik olie bijvulde van de 3, was het toch wel een flinke scheut.

Wesley.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Je moet je niet tureluurs laten maken door mensen die geen verstand van auto,s hebben.Je hebt al drie auto,s hiervoor gehad,waarbij je nooit hoefde bij te vullen. Dat betekent niet dat zij geen olie verbruikte. Waarschijnlijk redde zij het net tot aan de volgende beurt.Wat ik mij af vraag is,waarom kijk je nu wel drie keer naar de olie?Daarbij is een flinke scheut geen maateenheid.Doe nou zoals ik je het gezegd heb.Peilen,afvullen, een stuk rijden en dan weer peilen en dan heb je het verbruik.Ik schat ongeveer 1 1/2 liter op die 12.000.Als dat zo is,is dat buitengewoon goed.En laat andere maar l...........!
Ferry

ferdinand (0), 4 jaar geleden

En wat gebruikt hij nu?
Ferry

ferdinand (0), 4 jaar geleden

De bedoeling van deze site is,dat je wel verteld wat het eindresultaat is.Dat ter lering en vermaak van anderen.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.