Mercedes-Benz Vito: Koppakking vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110D

Mijn Vito 110D heeft waarschijnlijk een lekke koppakking (grote witte rookwolk uit uitlaat, kan bijna niet missen toch?). Na ruim 260 000 km niet echt verrassend.

Ik ga hem waarschijnlijk volgende maand zelf vervangen (budget laat dealerreparatie helaas niet toe). Mijn vraag is of het noodzakelijk is om het hele motorblok uit te bouwen of kan de kop ook gedemonteerd worden als het onderblok gewoon blijft zitten.

Waar moet ik verder op letten, tips zijn welkom. Vito heeft handbak en airco. Hij staat al sinds april stil hiermee.

Alvast bedankt.

Pauley

Geplaatst door Pauley (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Blok kan blijven zitten. Wel radiator, voorbalk etc uitbouwen dan kan je er beter bij. Moet wel omhoog om uitlaat etc los te maken.

Succes!

Pauley (0), 14 jaar geleden

Hey naamgenoot,
Dankjewel voor de info.

Aanvullende vraag:
Is het absoluut noodzakelijk om de kop te vlakken?

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Even meten of de kop nog recht is, maar als hij niet te heet is geweest ga ik er vanuit dat vlakken niet nodig is.

Succes,

Paul

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Voor die kosten van het vlakken kun je niet het risico lopen dat je later de kop er nog eens af moet halen........Dan kost het zeker meer.

Pauley (0), 14 jaar geleden

Meten is weten. Als ik niet met 100% zekerheid kan vaststellen of de kop nog recht is (stalen rei + micrometer) zal hij gevlakt moeten worden.

Als DHZ'er was ik dat vergeten, maar ben weer up-to-date nu m.b.t. dat onderwerp door jullie adviezen. Dank voor de info heren.
Al doende zal ik misschien nog wel vragen hebben.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

en laat hem gerust even afpersen je wil de ellende niet meemaken als hij na montage weer niet goed is

cdewijk1556 (0), 14 jaar geleden

Misschien nog een tip i.v.b met de turbo als je hem los hebt moet je zorgen hem zover mogelijk naar achter te duwen wat maar heel beperkt is i.v.b. met schutbord anders kan je de kop niet omhoog halen.
gr.cdewijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.