Mercedes-Benz C 220 DIESEL: ECU? Sensoren? Accu? Diverse problemen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2200

Sedert een paar dagen heb ik diverse problemen met de auto welke allemaal wellicht tot 1 oorzaak terug te voeren zijn.
Het begon met de radio die niet meer uit wilde na het verwijderen van de sleutel. Ik heb deze totaal niet meer uit gekregen. Ook niet met het verwijderen van zekering nr 26. Na een dik uur ging de radio vanzelf uit. 's morgens geen probleem, ik zag geen enkel probleem met de auto.
Enkel de stoelverwarming deed het niet meer. Niet zo erg, zou er wel eens naar laten kijken.
Een dag later, ruitenwissers doen het niet, enkel vooraan, achteraan wel!. Auto geeft de foutmelding: verlichting functioneert niet, hoewel de lichten normaal werken. Geen aanduiding aan de bedieningsknop maar ze branden wel en gaan automatisch aan en uit.
Bij regenweer kwam ik erachter dat de wissers vooraan wel starten als je achteraan even de ruitensproeier gebruikt. Alleen lopen ze erg onregelmatig en stoppen ze opnieuw na het uitzetten van de motor. Effe achteraan spuiten en ze doen het weer.
Vandaag kwam ik na het winkelen bij de auto, stond de koeler voluit te blazen. Bij het ontgrendelen stopte deze meteen. Thuisgekomen, na uitzetten van de auto lijkt alles normaal, paar (max 8) minuten later weer de koeler voluit. Openen van de deur of koffer (lichtjes gaan aan) doet de koeler uitschakelen (rustig verlagen toerental tot volledige stop). Echter na zo'n 5 minuten is die weer volop aan het blazen.
Is dit omdat de accu versleten zou zijn? De auto start de laatste tijd niet meteen, soms moet je effe de sleutel er weer af en op steken en dan opnieuw proberen. Soms is enkel opnieuw proberen al voldoende, soms start die van de eerste keer.

Vreemd fenomenen, ik denk aan ergens een slechte massa of kabelbreuk. Toch hoorde ik dat een slechte accu ook dergelijke vage problemen zou kunnen opleveren.

Graag jullie raad, nieuwe accu is vrij snel geplaatst. Zoekwerk bij de dealer kan, indien niet de juiste man erbij, soms lang duren.

Moet ik speciale maatregelen nemen bij het wisselen van de accu? Het is een T-versie geloof ik, een stationwagen in elk geval.

Bedankt voor de hulp alvast!

luk vdv

Geplaatst door luk vdv (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

luk vdv (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk stopte het probleem vanzelf na opladen van de accu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.