Mercedes-Benz Vito: Controle lampjes aan+ melding

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: OM651, Motorinhoud (cc): 2143, Vermogen (kw): 120

Bij felle koude (vriesweer) , en ik start de auto krijg ik soms de melding ABS en DSP niet beschikbaar (2x voorgehad). Als ik daarna de motor afzet en terug start is de melding soms weg. Heb ook al voorgehad dat ik even moest rijden voor dat het uitgaat. Bij normale temperatuur heb ik dit nog niet voorgehad. Sinds enkele dagen heb ik ook op de snelweg voor gehad dat het gloeilampje van het voorgloeien is gaan branden, dit gedurende een halve min (misschien iets meer). Dit is dan ook weer vanzelf uitgegaan, daar ik ook niet dadelijk kon stoppen voor het contact even uit en terug aan te zetten. Mijn dealer zegt dat het goed kan zijn dat dit maar even voorkomt en daarna zal zich dit niet meer voordoen. Ik ben hier een beetje wantrouwig over, daarom stel ik deze vraag. Kent iemand dit probleem en is er misschien een oplossing voor. Alvast bedankt. (Vito Tourer 116 CDI Bleu Tec / 20000 km)

Ruts

Geplaatst door Ruts (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou de dealer vragen om onder garantie de diverse computer systemen uit te lezen.
Aan de hand van eventuele foutcodes kan dan verder beslist worden wat er gedaan moet worden.

Ruts (0), 7 jaar geleden

De eerste keer met de ABS storing hebben ze de wagen uitgelezen. Ikzelf dacht dat dit eventueel te maken had door de werkspanning van de ABS module die te laag was. Dit door het vriesweer en het opzetten van de voorruit en achterruit ontdooing,. Maar ik kreeg de melding dat hier nog wel eens een terugroep actie voor kwam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.