Mercedes-Benz E-Klasse: rugleuning achterbank verwijderen

Bouwjaar: 1995, Motorinhoud (cc): 220

In mijn Mercedes cabrio van 1995 moet ik de rugleuning van de achterbank verwijderen
Dit is namelijk nodig om de binnenbekleding te kunnen demonteren waarachter een mechaniek zit wat de veiligheidsgordel naar voren schuift. Dit mechaniek weigert.
Die rugleuning dus krijg ik niet los.De zitting heb ik eruit, dat was eenvoudig.
Weet iemand hoe dat moet?
Groeten Jan

Jan Boom

Geplaatst door Jan Boom (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Aan de onderkant van de rugleuning zitten twee oogjes en daarmee is de leuning aan de carosserie vastgezet...deze losschroeven en daarna kan je de rugleuning omhoog tillen, uit de beugels waar hij in hangt

Jan Boom (0), 6 jaar geleden

hallo Hans4040 bedank voor je snelle reactie .
Ik ga dadelijk kijken of ik de oogjes kan vinden.
Maar kun je iets preciser zijn : waar zitten ze precies en welke vorm hebben ze .Ik heb gisteren namelijk overal gekeken met een lamp en gevoeld of ik iets kon vinden (voordat jij me deze tip gaf) Maar ik kon niets ontdekken onder aan de leuning.Ik hoop dat ik toch iets over het hoofd heb gezien .Moet je aan de oogjes zelf draaien of zitten ze met een boutje vast?
Groeten Jan

Jan Boom (0), 6 jaar geleden

Ik heb net gekeken of ik iets kon vinden wat op een bevestiging met een oogje leek .Maar helaas niets gevonden. Ik zag wel rechthoekige beugels waar een haak van de rugleuningstaaldraad in geschoven was ( 4x ) maar hoe het nou gefixeerd zit is mij een raadsel.
Iemand nog een idee?

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Ik had het over twee oogjes, maar het zijn drie lippen onderaan de rugleuning (links midden en rechts)
daar zitten dus die schroeven/boutjes die je los moet draaien en dan kan je de rugleuning naar boven schuiven, uit de beugels waar hij in hangt.

Jan Boom (0), 6 jaar geleden

Dat was niet de oplossing'
Ik ben naar de receptie van de Mercedesdealer in Dordrecht gegaan. Daar wist ook niemand meer iets over dit probleem uit vroeger tijden, maar ze hebben het wel keurig opgezocht en mij in een email een tekening gestuurd waar de bouten zaten die ik moest verwijderen. Ze zaten achter de bekleding die zichtbaar wordt als je de armleuning in het midden naar beneden klapt. Prima service.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Oke, het was mij even ontgaan dat het een cabrio betreft.
Dat zit inderdaad anders dan bij een sedan.
Mooi dat het klaar is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.