Mercedes-Benz A 170 CDI: dashboardstoring

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 668940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 66

Wij hebben onlangs deze auto gekocht met 180.000 km op de teller en een compleet ingevuld boekje.
Ons probleem is dat regelmatig de tellerstand en en klokje niet meer leesbaar zijn (tijdens het rijden) en dan doen ook de knipperlichten het niet (niet op het dashboard maar ook de lichten zelf doen het niet). Zodra we dan (soms meerdere keren voordat het gaat) het knopje links onder (omschakelen buitentemperatuur aanduiding/klokje) indrukken werkt alles weer.
De garage heeft de lichtschakelaar al vervangen en de complete zekeringenhouder bij de voorstoel maar dat heeft niet geholpen. Is dit een bekend probleem of denkt iemand te weten waar het aan kan liggen?
Bij voorbaat dank voor de reacties.

johnwes

Geplaatst door johnwes (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 6 jaar geleden

vermoed dat u dashboard moet vervangen
gr

goudviz (0), 6 jaar geleden

Het is inderdaad een bekend probleem. Ik heb er zelf last van gehad en heb het bij een aantal anderen ook gezien.
Zelfs als je op auto verkoopsites tussen de foto's kijkt zie je dit probleem regelmatig..

Het is de verbinding van de print naar het LCD display die slecht wordt. Je zou kunnen proberen dit voorzichtig los te halen en de print- en displayzijde te reinigen als je handig bent.

johnwes (0), 6 jaar geleden

Willy9 en goudviz, bedankt voor jullie reacties, ik ga eerst eens proberen of ik het dashboardje eruit kan krijgen en de verbinding van de print naar het display te reinigen. Als het daarmee opgelost is ben van de klacht af.
Zodra ik tijd heb gevonden heb ga ik het proberen en zal hier melden of het geholpen heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.