Mercedes-Benz A 170 CDI: geluid na vervangen stabilisatorstangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1700

Beste,

recent heb ik beide stabilisatorstangen laten vervangen bij onze Mercedes a. tijdens het terug naar huis rijden, kwam ik een drempel af en hoorde ik linksvoor een vreemd metaalachtig geluid, echt een geklap. rechts hoor ik niets, het is alleen maar links wanneer de wagen af een drempel komt. het rare is dat dit niet was voor het vervangen van de stabilisatorstang.

weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn? kan het een fabricage fout zijn van de stang zelf?

wagen gaat binnenkort terug binnen voor nazicht, maar misschien kan ik mij zo al voorbereiden.

alvast bedankt

astrake1700dti

Geplaatst door astrake1700dti (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 6 jaar geleden

De stabilsatorstangetjes die je hebt laten vervangen zitten aan een stabilisatorstang die van links naar rechts loopt. Deze zit met rubbers in klembeugels gemonteerd aan het chassis.
Zou heel goed kunnen dat daar een uitgedroogd rubber in zit die, nu je de stangetjes hebt vervangen, dit geluid veroorzaakt.

astrake1700dti (0), 6 jaar geleden

OK, maar wat ik raar vind, is dat dit voor het vervangen van de stangen niet was. Zou ik dit probleem dan al dan niet gehad moeten hebben?

Siem Bijman (115) PRO, 6 jaar geleden

Als die kleine stabilisatorstangetjes ruim zijn maken die al lawaai en door de speling wordt die dwarsgeplaatste grote stabilisatorstang niet volledig belast. Dus die speling wat nu het geluid kan veroorzaken was er wel, maar doordat er nu veel meer kracht op komt kan het wel zo zijn dat je dat nu pas hoort.

Maar....het is maar een suggestie want ik heb het geluid natuurlijk niet gehoord, dus zou ook iets anders kunnen zijn.

astrake1700dti (0), 6 jaar geleden

Ok, wordt vervolgd.

Alvast bedankt voor het meedenken

astrake1700dti (0), 6 jaar geleden

probleem opgelost. na demontage van de (nieuwe) linker stabilisatorstang vertoonde deze een fabricagefout. er zat een scheur in de hoes en al het vet was eruit gelopen. dit veroorzaakte het gebonk bij het afrijden van een vluchtheuvel. een andere nieuwe erop en het probleem was opgelost.

bedankt om mee te denken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.