Mercedes-Benz Vito 2013: Soms fluittoon bij sturen

Bouwjaar: 2013, Motorcode: w639

Sinds enkele weken hoor ik soms een rare fluittoon (alsof band de wielkast raakt) bij sturen naar rechts (bv verlaten van een rotonde). In mindere mate treedt het ook soms op bij sturen naar links. Bij scherpere bochten of bij bochten waarbij de wagen wat overheld komt het vaker voor. Ik zie geen aanloopplekken in de wielkast, de banden zijn niet te groot. Bij koude motor of koud weer lijkt het probleem minder te zijn.

Enkele weken geleden is wel de aircopomp vervangen. Stuurbekrachtigingspomp en aircopomp gebruiken (dacht ik) dezelfde v-snaar. Wellicht te weinig spanning op de v-snaar? Hoe controleer ik de juiste spanning?

Stuurbekrachtigingsoliepeil is netjes tussen min en max. Bandenspanning is +/- 3bar. Ben een rustige rijder, dus het zijn zeker niet de banden die piepend over het asfalt gaan.

Een keer hoorde ik kort de fluittoon bij een hobbel bij vakantieterugreis op recht stuk franse autobaan.

uet

Geplaatst door uet (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

uet (0), 6 jaar geleden

Iemand een idee wat ik zou kunnen onderzoeken/proberen om meer duidelijkheid te krijgen? Het lijkt erop dat e.a. minder voorkomt bij lagere temperaturen/koudere motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.