Mercedes-Benz A 160: start error

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 166960, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Ik ben in het bezit van een Mercedes A klasse 160 bj 1998.
Probleem: Tijdens het rijden gaan alle lampjes op het dashboard aan. Ook gaat er dan een ventilator (?) loeien onder de motorkap. Bij uitzetten motor en opnieuw aanzetten gooit de startmotor hem nog 2x bijna rond, daarna niks meer, ook geen klik. Bij doorstarten hoor ik wel brommen. Krijg de melding: start-error.

Reservesleutel heb ik geprobeerd, zelfde probleem. De startmotor is pas vernieuwd dus die is het niet. Accu is ook goed genoeg. Probleem met de dashboardlampjes heb ik al een jaar, maar na het vervangen van een massakabel heb ik de hele zomer geen problemen gehad. De melding start error kreeg ik voor het eerst toen de startmotor vervangen was. Toeval? ECU? Startblokkeringsmodule? Startrelais?

P.S. Toen de sleepdienst van de week de auto achteruit op de wagen sleepte, stond deze nog met de voorwielen op de grond, achterwielen al omhoog en toen startte de auto weer en de melding start-error was uit en kon ik naar huis rijden. Echter van korte duur, want de volgende dag zelfde probleem.

PS168

Geplaatst door PS168 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

wagen eens laten uitlezen kan je misschien iets meer vertellen.

PS168 (0), 5 jaar geleden

Hij is gemaakt! Via Facebook werd ik getipt contact op te nemen met Cartech Bressers uit Best. Hij heeft mijn auto opgehaald en de volgende dag had ik hem terug en hij rijdt weer! En voor een zeer vriendelijke prijs. Hij heeft alle massakabels 1 voor 1 losgehaald, contacten schoongemaakt en gepolijst (?) en na iedere kabel geprobeerd te starten. Bij kabel 9 was het bingo! Tevens heeft hij hem gereset en ook nog het handvat van mijn deur opnieuw gemonteerd, want die had ik eraf getrokken. Ik reed vanmiddag in mijn auto en was serieus heel erg gelukkig, want ik zat er letterlijk en figuurlijk vreselijk mee in mijn maag. Allemaal heel erg bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.