Mercedes-Benz S 320 CDI: Mercedes S 320 CDI schakelt niet terug..

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Hallo,

Sinds gisteren heb ik een probleem met mijn Mercedes S320 CDI. Ik reed gisteren van uit mijn werk naar huis, en toen ik eenmaal aankwam bij de stoplichten ging ik afremmen, Plotseling wou de auto niet meer terugschakelen naar z’n 3/2/1, Hij deed helemaal niets. Auto uitgezet, opnieuw gestart en het probleem was voor een half uur opgelost, na 20 á 30 minuten weer het zelfde probleem, auto schakelt niet terug en happert.

De volgende dag langs geweest bij de Mercedes Dealer, en die hebben mij alleen verteld dat de auto storing heeft in de Versnellingsbak, en dat die daar door storing 722.9 aangeeft. Ik heb een beetje rond gekeken op internet, maar heb nergens een duidelijke antwoord/onderwerp er over kunnen vinden.

Wat moet er nu gebeuren om de probleem te kunnen verhelpen? Alsjeblieft help me!

Hier onder wat gegevens van de auto.

Merk: Mercedes S 320 CDI
Bouwjaar: November 2007.
Kilometerstand: 153.000

P.S, (Ik heb de auto nu +/- 5 jaar in mijn bezit, en is altijd in onderhoud geweest bij de Mercedes dealer, en nergens anders)!

Jan vdb

Geplaatst door Jan vdb (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

De dealer had je kunnen vertellen wat de oplossing zou zijn.
Kan mij niet voorstellen dat de dealer klanten wegstuurt van, kijk maar even op het internet wat de oplossing is ?

Overigens is het nummer : 722.9 geen foutcode.
722.9 ( 7G-tronic)

Graag wat meer info.....

Grt. Paul

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

Moet een foutcode in automaat aanwezig zijn is altijd op te vragen uit het geheugen

Vermoedelijk elektronische plaat(dure herstelling +/-1200€) in automaat defect is met een foutcode te zien en te controleren met stardiagnose
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.