Mercedes-Benz 906 KA 35 SPRINTER 318CDI: handrem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2987, Vermogen (kw): 135

hallo kan mij iemand vertellen of de parkeerrem de remblokken bediend of zit daar nog n aparte trommel voor ???

ad strik

Geplaatst door ad strik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ad strik (0), 5 jaar geleden

hallo er komt nl een schurend piepent geluid vanonder de camper vandaan ik verdenk zelf remmen of cardanas lager iemand hier ervaring mee?? de gewone remmen lijken me wel in orde bvbd ad

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Parkeerrem is een trommel mechanisme verwerkt in de achterremschijf. Voering wil wel eens loslaten als deze ouder wordt vooral bij wagens met automaat omdat de p-rem daar weinig wordt gebruikt. Is redelijk makkelijk te demonteren om dit te bekijken.

Remklauw en drager demonteren, parkeerrem terugstellen via boutgat in de schijf (je moet even zoeken met een zaklamp naar een tandwieltje dit is de mechanische steller) in is terugstellen. Bout remschijf loshalen en dan met een hamer op de schijf een paar klappen geven totdat deze losschrikt (alleen slaan op het vlakke deel waar het wiel tegenaankomt anders beschadig je je schijf) dan kan je de schijf loshalen en je remvoering bekijken en controleren of deze werkt/gangbaar is. Monteren in omgekeerde volgorde en afstellen met tandwieltje totdat je de voering iets hoort schuren dan zit je precies goed. Het beste kan je dit doen als je wiel erop zit zodat je de weerstand kan voelen, 1 bout er uit laten.

Remmen zelf willen ook nog wel eens geluid maken, voor blijven de geleide pennen nog wel eens vastzitten waardoor klauw blijft hangen. Dit is snel te zien door de stofkapjes te verwijderen waarachter de bout zit, als hier roest inzit dan zitten de pennen vast.

Bij de achter remmen zit op de geleidepen een vierkant die moet precies recht gemonteerd zitten op de drager (evenwijdig) , deze mag elkaar niet raken want dit kan ook geluiden veroorzaken. maar meestal was dit een piepend geluid. Met monteren gebruikte wij vaak een voelermaatje 100mm deze legde je tussen het vierkant en de drager in tijdens het vastzetten.

Cardanas is de vanglager een vaak voorkomend iets, wat ook nog wel eens gebeurde is de kruisstukken dat deze zwaar gaan of zelfs vast blijven zitten. Het beste is om de auto eens op de brug te zetten en dan de achteras omhoog zetten en dan de wielen aan te drijven (op snelheid brengen) en dan luisteren of je wat hoort bij je vanglager.

ad strik (0), 5 jaar geleden

beste djoeri
een hele hoop nuttige info voor mij en ik ga ermee aan de slag .
in ieder geval bedankt man als ik meer vragen heb kom ik weer op t net
GR AD

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.