Mercedes-Benz 190 D: Dashboard lichten

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Dag allemaal!

Ik heb een mercedes 190D uit 1987.
Ik merkte onlangs dat de lamp in mijn dashboard het heeft begeven. Het lampje dat ik bedoel is het lampje dat opspringt als de diesel warm genoeg is om de motor te starten.

Iemand enig idee hoe ik dit kan vervangen?
Ik vind namelijk niks op internet.

Alvast bedankt 😊

Amir99

Geplaatst door Amir99 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

Er zal wel een gloeibougie van 1 ste of 4 cyl kapot zijn-----lampje zelf gaat zelden kapot
mvg

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Werkt het gloeirelais wel? Gaat er ook na het starten geen lampje branden? Ik heb dit namelijk ook eens gehad en daar bleek het relais defect te zijn en wilde mijn motor ook helemaal niet aanslaan. Er zijn varianten die een zekering in het relais hebben gemonteerd en anders in de zekeringkast controleer deze eens. Controleer ook je stekker op het relais eens.

Tip: Maak een foto van je relais (onderdeelnummer) en stekker bezetting. Informeer bij een sloperij of hun er nog eentje hebben liggen, een nieuwe kost al gauw rond de 200€ ik heb er destijds eentje gekocht op een sloperij in Hilversum voor 25€

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.