Mercedes-Benz 200 D: Motor houdt in bij koude motor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Het betreft een C 200 CDI. Bij koude start loopt de motor normaal. Na wegrijden, altijd op hetzelfde punt, onafhankelijk van de buitentemperatuur, na zo'n 500 meter begint de motor in te houden met een regelmatig tempo tussen circa 1500 en 2000 toeren. Overigens, als ik op dat moment accelereer, gaat dat normaal, bij hogere toerentallen houdt hij niet in. De motor blijft inhouden tot deze warm is. Daarna loopt de motor normaal en heb ik de hele dag geen last meer van dit verschijnsel bij een nieuwe start. Ik heb de auto uit laten lezen bij de garage, geen meldingen. Ik hoop dat iemand kan vertellen wat hier aan de hand kan zijn.

HamsM

Geplaatst door HamsM (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik vermoed dat de kwaliteit van de brandstof de oorzaak is. Misschien een beetje water in de tank o.i.d. Helemaal leegrijden, daarna filters vervangen en helemaal vullen. Er bestaan ook toevoegingen welke tegen het water te keer gaan.

HamsM (0), 5 jaar geleden

Dankjewel Cor, ik ga dat proberen.

HamsM (0), 4 jaar geleden

Ik heb de brandstoftank leeg gereden en laten reinigen, filter laten vervangen etc. Het probleem is minder geworden (het inhouden duurt minder lang en is minder intensief) maar is niet verdwenen. Het lijkt erop dat het hier iig mee heeft te maken. Is er misschien iets in het brandstofcircuit wat men over het hoofd zou kunnen zien?

HamsM (0), 4 jaar geleden

In de garage vermoeden ze nu dat de luchtmassameter niet goed werkt. Zou dat de omschreven effecten kunnen veroorzaken?

corvanjaarsveld (0) PRO, 4 jaar geleden

Toch denk ik nog steeds aan water...... Water is zwaarder dan dieselolie. Nij stilstand zakt ht water en vormt druppels. Tijdens het rijden gaat het weer mengen door het circuleren. Nogmaals de toevoeging gebruiken, Gaandeweg zal het beter gaan...De luchtmssameter lijkt mij niet de oorzaak.
Stuur ff een afbelding ervan dan heb ik misschien nog wat raad.

HamsM (0), 4 jaar geleden

Ik heb nogmaals een reiniger toegevoegd aan de diesel en inderdaad, langzaam wordt het effect minder, is nu nagenoeg weg. Ik stel vast Cor dat je gelijk had, bedankt voor je oplossing!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.