Mercedes-Benz VITO 180D: handrem afstellen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 58

hoi ik krijg de handrem niet genoeg geregeld de remschoenen zien er nog goed uit de remschijven/trommels he
b ik schoongemaakt de schoenen afgeregeld met het stel tandwieltje zoals word voor geschreven de afstelbouten onderaan is nu
volledig aan gedraaid maar nog steeds werkt de parkeerrem NIET VOLDOENDE wat kan de oorzaak zijn? toch maar nieuwe remschoen steken? de dikte nu is 3 mm

albert ingrid

Geplaatst door albert ingrid (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 4 jaar geleden

Hoe glad is het loopvlak van de trommels . Door het weinige gebruik ontstaat roest en dat heeft geen wrijving .

Aan te raden is , bij iedere rit even de handrem aan te laten lopen zodat deze glad blijft . Dikte van de voering is niet maatgevend .

Succes.

albert ingrid (0), 4 jaar geleden

trommels zijn licht geroest hen-b deze schoen gemaakt en opgeschuurd misschien had ik de stelbout onder in het midden eerst moeten losdraaien voordat ik met het stelwieltje de schoenen heb gesteld deze stelbouten staat volledig ingedraaid nu opnieuw beginnen? EERST stelbout volledig loszetten en dan pas de rem regelen via het tandwieltje?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.