Mercury Grand Marquis LS: Velgen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4,6L Modular V8

Beste mensen,

Voor de winter ben ik op zoek gegaan naar stalen velgen voor mijn 1994 Mercury Grand Marquis. Deze zijn blijkbaar in Nederland bijna onmogelijk om te vinden, 15" met een steek van 114,3mm (4,5 inch). Nu heb ik GM-velgen gevonden met een steek van 115mm. Ik kan mij haast niet voorstellen dat die 0,7mm verschil iets uitmaakt, dus ik dacht, ik ga er gewoon een passen en als het past, dan koop ik ze. Echter wil ik hier toch voor de zekerheid nog even navragen of het een verstandig plan is. Ik wil natuurlijk mijn auto niet beschadigen en geen gevaarlijke situaties veroorzaken.

Mvg,
Rubix

Rubix

Geplaatst door Rubix (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercury Grand Marquis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou het t6och niet doen. De bouten/moeren dragen dan maar op 1 zijde van het boutgat.
De Toyota Auris heeft ook een steek van 5 x 114,3 mm. De vraag is wel of de ET-waarde ongeveer gelijk is en de diameter van het naafgat. Dat laatste is natuurlijk ook de vraag bij de GM-velgen die je hebt gevonden......

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Ford en Gm verdraagt elkaar slecht, Chrysler en Ford vinden elkaar veel aardiger.
Zeer belangrijk vor het rijgedrag is echter de ET waarde! die mag niet te veel verschillen. Ik zou gewon eens googelen op usa sloperijen en dan daar ff heen bellen. Zat stalen velgen voor Ford te krijgen, zijn al jaren de zelfde steek voor de full size modellen......

gr

Peco Power

Rubix (0), 11 jaar geleden

Beste leden,

Dank voor jullie antwoorden! Dankzij de reactie van moderator heb ik er vanaf gezien, en ik wist niet eens dat er iets als een ET-waarde bestond.

@ Mercury: ik heb nu velgen van een Ford LTD gevonden. Hier zegt men dat dat zou moeten kloppen:
http://answers.yahoo.com/question/index?...

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Een ford ltd of een lincoln towncar is de zelfde auto, alleen minder of meer luxe, dus dat zal wel passen...

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercury Grand Marquis of stel zelf een nieuwe vraag.