MG : Stroboscoop afstellen

Op depoelie zit 1 inkeping en op de motor 1 pijlteken ik heb een Hal contactpunt loos systeem .de afstelling met de str.lamp is 1000 toren en 10 Gr op delamp kan ik 10 Gr afstellen ende vraag is dan,moet de flits dan gelijk staan met de inkeping poelie en de punt op de motor.en is dat juist 1000/10 graden Gr hadiverbeek

hadive

Geplaatst door hadive (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor MG Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Theo Sparenburg (5), 9 jaar geleden

Voor het beantwoorden van deze vraag is het noodzakelijk om te weten over wat voor auto het hier gaat, welke motor en in ligt, het bouwjaar e.d.


Om te kunnen bepalen of de inkeping het bdp of 10 graden voor bdp aangeeft de bougie van de 1e cilinder verwijderen. In het bougiegat voorzichting een schroeven draaien steken en dan voorzichtig die poelie in de normale draairichting verdraaien tot de pijl en inkeping tegenover elkaar staan. Je kunt dan voelen of de zuiger op dit moment in het bdp staat of dat je om dit te bereiken nog iets verder moet draaien. Als je nog iets verder moet draaien geeft de inkeping het ontstekingstijdstip aan. Als je niet verder moet draaien geeft de inkeping het bdp aan.

vr.gr. Theo

hadive (0), 9 jaar geleden

Het is een xpag motor van een MGTD engaat om het flits moment omdat dat moet flitsen gelijk aan de merktekens

Hans4040 (300) PRO, 9 jaar geleden

Geef eens wat meer informatie;
Bouwjaar, motorcode..?

hadive (0), 9 jaar geleden

Het is een 4 cilinder 1200cc

hadive (0), 9 jaar geleden

Mijn vraag is ook omdat de flits gelijk moet staan bij 1000 toeren en 10 Gr vervroeging

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Je moet weten welke merktens exact het bdp is en vervolgens ga de de verdraaien net zolang de 10 graden tegenover het merketen van het blok staat.
Niet zo moeilijk volgens mij.

hadive (0), 9 jaar geleden

Er staat geen merkteken van 10 Gr op het blok.als je D stroboscoop op 10 graden afstelt moet de flits dan gelijk staan met het 0 Bep inkeping?

Garage_LUX (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je MG Overig of stel zelf een nieuwe vraag.