Mini Cooper: hard stationair lopen automaat (trillingen, shock op koude motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Mijn mini Automaat heeft de volgende problemen:
-Bij starten 's ochtends heftige shock, van binnenkant is dit goed voelbaar en ook van buiten zie je de auto als het ware op en neer gaan. Smiddags bij warme motor is dit ook, maar wel een stuk minder!
-Bij stationair rijden in Drive en voet op de rem tril de auto enorm! Echter, bij stationair rijden zonder voet op D is dit niet, ook in de R of N is dit niet (ook het startprobleem niet)
Bij beide problemen zie ik de toerenteller heen en weer gaan. (tussen 800 en 1000, gokje)
Rijdt verder helemaal perfect.

Wat ik tot nu toe heb gedaan:
-kleine beurt. niks bevonden, alles prima.
-naar een automaatspecialist geweest. deze hebben bakolie vervangen (deze was helemaal op), adaptierit gedaan. (aanleiding hiervan was dat de auto 's ochtends zelf steeds afsloeg en een gek geluid bij wegrijden koude motor, dit is nadien verholpen) Destijds is ook de automaat uitgelezen en volledig nagekeken waar niks uitgekomen is.

De andere twee problemen waren de eerste 1 a 2 dagen misschien iets minder aanwezig, maar vanaf toen juist weer heel erg.
Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn??

jennifer_93

Geplaatst door jennifer_93 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Misschien heb je een lekkage en is de versnellingsbak olie weer opnieuw onder peil.
Lijkt me wijs om even terug te gaan naar de versnellingsbak specialis en even het peil te laten controleren. wanneer dit verlaagd is zou ik ook meteen laten controleren op lekkages.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.