Mitsubishi Colt: Lampje temperatuurmeter begint tijdens rijden te branden en gaat

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Sinds twee weken gaan er af en toe, na al een tijdje te rijden, ineens het temperatuurlampje rood branden, daarna volgt het eps lampje. Dan gaan de lampjes uit en beginnen ze weer
rood te branden. Dit soms twee/drie keer achter elkaar. Soms alleen even flikkerend en vaak blijft het daarna uit. De dagen erna gebeurt het soms helemaal niet en dan ineens weer wel.
Het lijkt wel of er ergens geen goed contact gemaakt wordt. Mijn linkervoorlicht ging ook ineens stuk. Beide voorlampen vervangen maar die doen het nu nog steeds.
Heeft iemand enig idee in welke hoek ik dit moet zoeken. Ik heb de ANWB erbij gehad maar toen deed hij het goed en die kon niets vinden. Hij gaf wel een foutcode aan maar het kastje van
de ANWB kon het niet uitlezen. Wat ik overigens heel vreemd vond. Zelf een kastje erbij gehaald voor Japanse auto's en die gaf helemaal geen foutcode aan.

Misscg

Geplaatst door Misscg (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

"Hij gaf wel een foutcode aan"
Hoe weet je dat er een foutcode werd aangegeven?
En door wie werd die code aangegeven? (Dashboard, motor, eps, scanner van de ANWB, etc.)
Welk uitleeskastje gebruikte je zelf? (Naam, Merk, type, etc.)

Misscg (0), 6 jaar geleden

Beste Oldford,

Ik heb een paar weken helemaal geen last gehad en zelf denk dat het in mijn radio zit. Het display valt nu ook vaak weg en later tijdens dezelfde rit doet deze
het ineens weer. Alleen hedenochtend ging alles branden (gordel, handrem, temp., eps), km tellerwijzer viel terug naar nul maar hij bleef wel rijden. Ook begon
nu het motorstoringslampje te branden. Alle andere lampjes gingen weer uit maar het motorstoringslampje bleef branden. De ANWB is er wederom bij geweest en zij konden nu de storing wel lezen. De foutcode was U1108.
Betekent dat er iets in de boardcomputer niet goed is. De monteur van de ANWB zei dat het ook in de klok van de kilometerteller kon zitten.
Heeft iemand dit ook gehad en enig idee wat zoiets kost?

Met vriendelijke groet,
Claudia

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

U1108 geeft aan dat er een storing in de can-bus zit. Er zal wel iets missen.
De juiste omschrijving is specifiek voor Mitsubishi, dus ik zou zeggen laat de dealer de aurto eens uitlezen.
Die kan je dan misschien meer vertellen over waar de fout zit (in de can-bus of welke computer) en over de kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.