Mitsubishi GALANT 2000 GLX: Auto loopt warm na toevoegen Wynn's stop fume

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Geachte,

Afgelopen vrijdag de toevoeging Wynn's stop fume toegevoegd aan de olie omdat het oude beestje wel eens een putje rook achterliet bij het optrekken van de snelweg.

Na de toevoeging gewoon naar me werk gereden over de snelweg (22km) zonder iets aan de hand te hebben, maar op de terugweg zag ik me temperatuurmeter richting rood lopen.

Auto verbruikt geen koelvloeistof maar wel een beetje olie. Geen olie bij de koelvloeistof en geen koelvloeistof bij de olie. Geen witte rook uit de uitlaat. Beide radiatorslangen worden warm, fan draait ook.

Mijn vermoeden is dat het goedje ( wat op een soort hars leek) ergens terecht is gekomen waar het niet hoort. Zelf het idee dat de radiator misschien verstopt is maar dan zou zowel de bovenste als onderste slang niet warm worden toch?

Alvast bedankt ,

Polo6n1995

Geplaatst door Polo6n1995 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 6 jaar geleden

Het is een toevoeging die je bij de motorolie hebt gedaan , dus staat los van je koelsysteem .
Ik geloof niet dat de toevoeging je probleem veroorzaakt , zit eerder te denken aan inderdaad een verstopping , defecte thermostaat , waterpomp die niet meer goed werkt , of een koelvloeistof lekkage.
Lijkt me toeval.

Polo6n1995 (0), 6 jaar geleden

Als ik een verstopping heb of me thermostaat kapot is zal toch 1 van de 2 radiatorslangen niet warm worden toch?

Koelvloeistofniveau blijft hetzelfde en nergens iets te zien van een lekkage. Zodra ik de auto stop zet begint het tankje waar de koelvloeistof in zit te borrelen als een gek.

Een waterpomplekkage is alleen op te sporen door hem sowieso uit te bouwen toch?

kaleido 1 (1595) PRO, 6 jaar geleden

Het warme koelwater zal uiteindelijk overal zijn weg gaan zoeken ,
Zit er een ontluchtingsslangetje aan je koelvloeistofreservoir , als de motor loopt moet daar koelvloeistof uit komen , komt daar niets uit , zit of dit slangetje verstopt of de waterpomp is defect , waarschijnlijk het schoepenwiel los op de as.
Maar thermostaat blijft nog steeds een verdachte .
Haal hem er eens uit en ga rijden zonder.
Thermostaat kun je testen in een pannetje water , op het moment dat er op de bodem van het pannetje belletjes ontstaan en het water begint te zingen , moet ongeveer de thermostaat open gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.