Motorfiets: suzuki bandit 1200 bwj 1999

hallo ,
Ik kan een suzuki bandit kopen van bwj 1999 met 74000 km op de teller, maar wat mij een beetje huiverig maakt is dat bij stationair lopen en ook onder het rijden het toerental ineens omhoogschiet met plus minus 2000 toeren .
De motor heeft bij de autohandelaar 1.5 jaar gestaan en is af en toe gestart .
Ik heb inmiddels bougies ter plaatse vervangen , tank leeggemaakt en van verse benzine voorzien en de carb. laten leeglopen aan vlotterbakken maar geen resultaat .
Iemand nog een idee ??????

alvast bedankt.....

frans

Art-52

Geplaatst door Art-52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

pantah (0), 13 jaar geleden

Kijk eens of de gaskabel netjes vrij ligt en nergens gekneld zit zodat mogelijks bij het verdraaien van het stuur het gas wordt opengetrokken. Ook de choke kan voor een dergelijk probleem zorgen. Als daar het euvel niet zit, kan je ofwel je carburatoren maar best eens grondig reinigen en best in een ultrasoon bad of je kan eerst eens proberen met een goede carburatorreiniger bij je benzine te voegen. Ga hiervoor best niet bij de eerste de beste doe-het-zelf zaak maar koop een kwalitatief product zoals van Wynns, Penzoil of zo.

Art-52 (0), 13 jaar geleden

hoi pantah [ducati?????]
Gaskabel is o.k , choke is o.k
gooi er morgen wat carb -reiniger in en idd goed spul en meet compressie voor alle zekerheid .
bedankt voor je reactie en laat het wel even weten.................................

frans

Punt (30) PRO, 13 jaar geleden

Frans draait de motor echt wel op 4 cil. Of zit er door het schoonmaken nog water in een bougiegat. Wat ook nog mogelijk is een gescheurd membraan in een van de carburateurs, Niet de carb. openmaken maar voel hoe moeilijk de schuiven zijn te bewegen vanuit het filterhuis. Een die afwijkt is de boosdoener. $$$ .succes.

pantah (0), 13 jaar geleden

Om te controleren of de motor op vier cilinders draait, gewoon wachten tot hij koud is, laten draaien en dan de uitlaatpijpen bij de cilinder een voor een controleren op warm worden. Als er eentje is die wat achterblijft of helemaal niet warm wordt, dan heb je idd een probleem. Dat kan mogelijks het stationair circuit zijn van die ene carb die verstopt zit.

Art-52 (0), 13 jaar geleden

hoi Punt en Pantah,
ik wil jullie even laten weten dat hij loopt als een naaimachiene , een carb . was inderdaad verstopt , er wat reiniger ingegooid en lopen als een tierelier.
Bedankt voor jullie advies..............
frans

Punt (30) PRO, 13 jaar geleden

Frans dat is leuk om te lezen, maar koop je hem nu ook nog.?? Succes.

Art-52 (0), 13 jaar geleden

is al gebeurd ,was voor een goede kennis van mij , hij is er almee thuis
frans

pantah (0), 13 jaar geleden

Fijn zo, Frans!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.