Motorfiets: motor slaat na tanken na ca 500 meter af

Mijn Kawasaki Vulcan loopt als een trein. Stottert niet, trekt goed door enz, enz. Echter telkens als ik getankt heb, met warme motor, slaat de motor af na ca 500 meter gereden te hebben. Ik laat de motor uitlopen , sta een minuutje stil en probeer dan weer opnieuw te starten, wat dan ook lukt. Daarna loopt de motor weer probleemloos, tot de volgende tankbeurt. Dan krijg ik weer hetzelfde verhaal. Ik vermoed zelf een soort vacuum, nadat de tank geopend en weer gesloten is of iets dergelijks.....

weetnietsteverzinnen

Geplaatst door weetnietsteverzinnen (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (30) PRO, 12 jaar geleden

Probeer eens de pri- stand van de benzinekraan na dat je hebt getankt. Heeft deze motor ook zo'n opvoerpomp omdat de carb. nogal hoog gemonteerd zijn? Misschien een lucht -lek om deze te laten werken. Groeten.

weetnietsteverzinnen (0), 12 jaar geleden

Hoi Punt, bedankt voor je snelle reactie, maar wat me dan nog niet duidelijk is, dat als ik niet aan de benzinekraan ben geweest, de motor niet afslaat. Na het tanken doet ie dat wel na ca, 500 meter. Ik verander opnieuw weer niets aan de kraan, en tóch start de motor weer. Ook een luchtlekkage zou een constant probleem op moeten leveren. Met bijna lege tank of vol. Dat eventuele luchtlek zit er dan toch ook constant. Toch heeft de motor alleen maar kuren, vrijwel direct na het tanken, en zijn na een minuutje weer helemaal over, maar is wel erg lastig ( als je bijvoorbeeld bij een tankstation op de snelweg hebt getankt......)

Punt (30) PRO, 12 jaar geleden

Juist door wel die kraan in de doorloop stand te zetten kan je de richting ontdekken waarin je het moet zoeken. Laat anders de motor eerst een tijdje draaien voordat je weer vertrekt. 500 meter is meer dan de inhoud van de vlotterkamers. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.