Motorfiets: oliekeerring

Hallo

Ik heb een honda nighthawk cb700sc met een lekke krukas-oliekeerring, ik weet dat die eigenlijk van binnenuit opnieuw geplaatst moet worden.vooral vanwege het opstaande randje ,maar weet ook hoeveel werk dat is.

Nu is mijn vraag is er geen mogelijkheid om dat via de buitenkant te doen?
Maten van de keerring : 36 x 51 x 8 mm

Hoop dat iemand dat weet
Alvast bedankt

[url=http://img89.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img89.imageshack.us/img89/9223/p1...[/img][/url]

Gr.
Herman Rekers

heman

Geplaatst door heman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bas416 (0), 17 jaar geleden

lijkt me niet dat je dit vanaf de buitenkant kunt doen. dat nokje zit er natuurlijk niet voor niets.

maar, stel je vraag eens aan iemand die keeringen maakt, deze mensen hebben vaak verrassende ideeen. je kunt het bv proberen bij propco in den bosch, ebele in rotterdam of bij dichtomatik (weet ik niet waar ze zijn gevestigd). deze mensen hebben de apparatuur om keerringen op maat te maken, ook voor 1 stuk.

arienederland (0), 13 jaar geleden

je kan het opstande randje afsnijden heb ik zelf ook gedaan met mijn motor je moet hem dan alleen vast zetten met locktite en dan is het probleem opgelost...

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste mensen,

Een oliekeerring is aan de buitendiameter voorzien van een stalen ring, die is ingevulcaniseerd in kunststof. Als je deze verbuigt, dicht deze niet meer af.
Een oliekeerring is een specifiek onderdeel waaraan NIETS mag worden afgesneden. Doe je dit toch, dan verkort je de levensduur aanzienlijk.

Het mag dan wel wat meer werk zijn om deze van binnenuit te vernieuwen, maar het kan eenmaal niet anders.

Een O- riing is een ander verhaal, deze kun je gerust vervormen bij montage.

S6

Ralf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.