Nissan Primera: Elektronica probleem Nissan primera p12

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dci

Hallo,

Ik ben nieuw hier.

Ik heb twee maanden geleden een Nissan Pimera Sation p12 gekocht met 89.000 km op de teller. De auto ziet er spik en span uit.

De auto werd keurig afgeleverd,motor blok was schoon gespoten,stond netjes in de was enz.

Na ongeveer een maand zou de distributie riem aan de beurt zijn deze laten vervangen bij de dealer. Zelf aan de auto een parrot MKI-9200 toegevoegd en Xenon verlichting ingebouwd.

Nu het probleem:

Ik stond op mijn werk op het punt om naar huis te gaan, deed mijn deuren open en stak de sleutel in het contact, draai deze door tot ik contact heb, wacht even tot alle controle lampjes uit gingen en wilde mijn auto starten. Mijn navigatie scherm had beeld en de verlichting van mijn tellers stonden aan. Op het moment dat ik ging starten viel al deze stroom hiervan weg totdat ik de sleutel weer liet terug komen.
Dit meerdere malen geprobeerd maar ging niet werken, mijn collega's maar gevraagd of ze me wilden aan duwen. Dit was zo gebeurd,2 tellen lopen en auto liep als een zonnetje,geen problemen.
Eenmaal thuis aangekomen zat het me allemaal niet lekker en wilde de auto weer starten helaas weer hetzelfde, mijn vader er ook maar eens naar laten kijken en die ging zitten haalde de sleutel uit het contact en deed de portieren van binnenuit op slot daarna weer open. sleutel weer in het contact en de auto liep.

Ik de volgende dag naar de Nissan het probleem uitgelegd en er liep een monteur met me mee en keek even mee naar de auto en je raadt het al de auto starten meerdere malen achter elkaar. De monteur gaf aan dat ik het nog maar even moest aankijken.

Ik een week zonder problemen genoten van mijn nieuwe bolide, maar na een week weer hetzelfde probleem. Ik wilde mijn auto voor de deur gaan wassen, maar de auto starte niet. Ik heb de sleutelprocedure van binnen op slot, weer open, starten een kwartier achter elkaar uitgevoerd voordat hij starte. Ik de auto voor de deur uitgezet en schoongemaakt. Op het moment dat ik hem weer weg wilde zetten weer hetzelfde probleem, alleen duurde het toen allemaal iets langer voor de auto uiteindelijk weer starte.

Op dit moment was ik helemaal klaar met dit probleem. De Nissan gebeld dat het probleem er weer was en of ik de auto bij hun kom brengen voor onderzoek (04-08-2010).

Na een paar dagen werd ik gebeld dat de controle unit van de elektronica een storing gaf, deze is besteld en zou vervangen en getest worden.

De nieuwe controle unit is inmiddels binnen en getest en de auto geeft de zelfde foutcode weer, dus dit was het niet!

Het is nu weer woensdag: vandaag maar weer even gebeld met Nissan aangezien ik vrijdag graag met mijn auto naar Frankrijk wil gaan. Krijg hier het antwoord dat ze hebben gemeten dat alles wel goed de controle unit ingaat maar niet alles er goed uit gaat. Hier moest ik het maar weer eens mee doen.

Ik weet niet wat het probleem is. Het lijkt er zelfs op dat de Nissan dealer niet meer weet wat hij moet doen.

Heeft iemand dit probleem wel eens eerder gezien/gehoord?


Help!!!

horsa12

Geplaatst door horsa12 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je misschien wat de fout code was????

Het startsysteem van de Primera loopt via de Smart entrance controle module. Een timerunit voor onder andere cpv binnenlicht en startonderbreker enz. Mogenlijk zit de storing daarin.

Blijft het lampje wat knippert als het contact uit is branden als je start????

Misschien heb ik wel een oplossing voor je. Die mail ik je even.

Ton

TERM2YK (0), 13 jaar geleden

Zelf ook een primera p12 en ook startproblemen gehad. Bleek uiteindelijk de antenne in het contactslot te zijn die kapot was(volgens de garage), waardoor het beveiligingssysteem de sleutel(s) (af en toe) niet accepteerde (Nissan PATS).
Nieuwe module erin en het probleem was verholpen. Misschien heb je er iets aan.

Theo

horsa12 (0), 10 jaar geleden

Ik heb van gebruiker Nissanwielmonteur de oplossing gekregen.

Er moesten twee draden worden doorverbonden en het probleem was opgelost.

hartelijk dank hiervoor


Alex

    Alex goedendag, kan je mij uitleggen hoe dat gaat met die twee draden? Ik zit sind vorige week met hetzelfde probleem...
    Alvast bedankt!

    groet, Twan. - TwanR1 (0), 4 jaar geleden

Wil74 (0), 6 jaar geleden

Beste forumleden,

Heb me net aangemeld op het forum omdat ik dezelfde problemen heb als hierboven beschreven.

In het bezit van een Primera p12 van 2004.

Soms start de auto niet en dan weer wel.

Soms blijft het lampje met het sleuteltje branden als de motor loopt.

@Nissanwielmonteur had jij hiervoor de oplossing?

Graag zie ik de reacties tegemoet.

Groet Wil

Martin Van Broekhuizen (0), 5 jaar geleden

Ik heb het zellde probleem zou ik ook de oplossing van de 2 draadjes kunnen krijgen

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Ton,

Zo zie je maar weer,ook hier ben je hard nodig.
Waarschijnlijk heb je dit probleem al een aantal keer bij de hand gehad.

Rinsider (0), 5 jaar geleden

De 2 draadjes oplossing zou ik ook graag willen ontvangen. De Nissan dealer in Purmerend komt er niet uit. Ze hebben de expertise niet in huis om deze wat oudere auto goed te kunnen uitlezen volgens hun eigen zeggen.

Pumbatje (0), 5 jaar geleden

Hallo,
ik heb zelf ook een Nissan Primera, P12 van 2003, een fantastische auto om in te rijden. Heeft tot nu toe nog geen gebreken getoond tot afgelopen week.
Ook mijn Nissan heeft een startprobleem, als ik de sleutel omdraai branden alle lampjes maar hij geeft geen kik. Zo dood als een pier. Als ik dan even wacht de sleutel opnieuw gebruik doet hij het wel.
Ik zie op dit forum dat er veel meer gebruikers zijn die daar last van hebben.
Wie kan mij helpen a.u.b. met een oplossing.
Ik hoor het graag. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.